27 oktober, 2010 av Mats

Nötkött

Idag låg tidningen Nötkött i postlådan. Nötkött är en rikssvensk tidning som specifikt handlar om nötproduktion, inget annat. Växtodling tas upp i den utsträckning det har med nötproduktionen att göra. Det är fråga om en månadstidning.

Svenska lantbrukstidningar är intressanta men knepiga. De tar ofta upp teman som inte kanske ännu riktigt slagit igenom här och dessutom är det rent företagsmässiga tänkandet ofta längre utvecklat hos svenska jordbrukare. Å andra sidan beskriver de ibland saker om inte känns helt relevanta här hos oss, exempelvis har jag begränsad nytta av att veta hur man hanterar vallodlingen i Skåne. Dessutom avviker vissa delar av produktionsplaneringen så pass att man inte alltid riktigt förstår vad de säger, t.ex. värderar man fodrets näringsinnehåll på helt olika sätt i Sverige och Finland.

Det oaktat har jag åtminstone hittills tyckt att tidningen är tillräckligt intressant för att motivera prenumerationsavgiften, speciellt för mej som är nybörjare i den här branschen. Fast skulle jag absolut tvingas gallra i mitt tidningsställ är Nötkött förmodligen en av de tidningar som skulle ryka först, trots att den tillför en hel del.

Nu skall jag fördjupa mej i säker hantering av lösa djur, läsa om killen som hoppade av jobbet som fondförvaltare och blev ekobonde och en del annat intressant. 🙂

Etiketter:

8 svar till “Nötkött“

 1. cowboy skriver:

  Låter intressant, vad kostar den?

 2. Mats skriver:

  I nuläget 460 SEK/år. Inte hutlöst billigt, men inte så man skriker heller. Märklig nog är det förresten Svensk Mjölk, en branschorganisation för mjölkföretag som ger ut den. 🙂

 3. Ola skriver:

  En mycket informativ blaska som gett upphov till många nya idéer! Främst då man tittat på bilderna och hittat en konstruktion eller lösning som sett användbar och vettig ut.

 4. Mats skriver:

  Jo, bilderna är likadana både i Finland och i Sverige. 🙂

 5. cowboy skriver:

  Har du nån aning hur man prenumererar på den?

 6. Mats skriver:

  Jag beställde via en nätservice som heter https://www.prenservice.se

  Tidningen har ingen hemsida (!?) men man når chefred via http://www.svenskmjolk.se/Om-Svensk-Mjolk/Vara-kanaler/

  Scrolla nedåt lite så dyker tidningen upp.

 7. cowboy skriver:

  Sådär, nu är tidningen beställd..

 8. Daniel skriver:

  Har haft tidningen sedan -03 och skulle inte vilja vara utan den! 🙂