15 november, 2010 av Sonja

Lite omväxling

Vi ”möblerade” lite om i ladugården idag, 6 djur flyttade ut till djupströbädden och 5 kom in till ladugården. Vi har i år igen ett sådant system, att vi har sinkorna och dräktiga kvigorna ute på djupströbädden. På så vis kan vi ha fullt hus inne i ladugården hela tiden.

Då det gäller djur kan ju vad som helst hända, men i dag var de riktigt samarbetsvilliga. Tydligen ville de också snabbt bort från regnet och in under tak. 🙂 I och för sig är flytten inte någon invecklad procedur, utan det är bara att dra upp ett band, så att inte djuren kan rymma, fösa in dem i fållan och vidare till ladugården. Och tvärtemot då de gäller att ta ut djur från ladugården. Oftast brukar det vara så att förberedelserna tar längre tid än själva flyttande, men hur är det man brukar säga; Bra planerat, är hälften gjort.

2 svar till “Lite omväxling“

  1. Maarit skriver:

    Och att planera, det är sånt som vi kvinnor brukar vara bra på:) Vad roligt att läsa dina texter!

  2. Sonja skriver:

    Trevligt att höra. 🙂 Men nog måste vi väl medge att även männen har sina stunder då det gäller planering 😉