15 november, 2010 av Nisse

Morgonen ljusnar så rosig och fager

Då jag steg ut på trappan för att hämta in tidningen i morse så flög mej i hågen raderna från Jonatan Reuters visa (till en bröllopslåt från Borgåtrakten). Troligen är den avsedd för en försommarmorgon men den passade utmärkt också denna novemberdag. Dimman låg kvar över de våta åkrarna men solen började redan tränga fram.

Morgnar som denna tycker man att man är rikare än nån miljonär – han har ju bara pengar på banken (eller närmast bitar i en datamaskin).

Etiketter: ,

2 svar till “Morgonen ljusnar så rosig och fager“

  1. kirsi skriver:

    med det här sången har jag levat halvt livt utan att finna ursprunget – set är så jättevacker sång -full med kärlek

  2. Nisse skriver:

    Jo, den är fantastisk. Tillsammans med Slumrande toner hör den till våra finaste sångskatter. Enligt Uppslgsverket Finland ingick den i sånghäftet Toner från stugor och stigar som gavs ut 1913 av föreningen Brage. Otto Andersson lär ha inspirerat Jonathan Reuter att skriva nya ord till en gammal folkmelodi.