22 november, 2010 av Kalle

Surt sa räven om gallan

Ibland får jag mothugg. Det finns bla  människor (de flesta) som inte förstår varför jag jämt och ständigt spyr galla över vintern. Det anses att vintern är vacker och att det är friskt när det är kallt, mysigt är andra ord som brukar nämnas i sammanhanget. Jodå, vintern är kanske fin att titta på men att leva i den är inte roligt.

En sak som inte direkt är vinterns fel är att mina manicker används alldeles för lite då, men det gör dock bara ont värre för mig.

Denna dag har varit ledig från jobbet och innehöll ett litet projekt hemjobb. Nämligen en ”kibik” dvs en gammal släde skulle baxas ner från ett mellantak för att förevigas på ett kort med jultema så småningom. Det skulle vara enkelt. Man spänner Zetor framför vagnen med ved som står i vägen, drar ut densamma och lyfter sedan ner schabraket med frontlastaren.

Glömde dock att det var vinter.

Följande saker var fastfrusna och fick tinas upp:

Dörrlåsen både på Zetor och Valtra. Skopfästet på Valtra. Manöverspakarna på grävmaskinen som skulle flyttas undan. Lyftdörren till uthuset. En dammsugare som stod (stått) i lite vatten på uthusgolvet. Kopplingen till bilsläpvagnen. Dessutom vägrade två maskiner starta i strömbrist, eller kanske bara mitt i harmen, vad vet jag 

Vi har bara 22 november och redan TVÅ traktorbatterier som skall återupplivas. Det bådar inte gott för resten av årets baksida.

Men njut alla Ni andra…..

Ett svar till “Surt sa räven om gallan“

  1. Laddarn skriver:

    Lönar sig int att låsa traktorerana.. Ska nån in så slår de bara sönder om de låst.. 🙂