Internetist

Sådärja, då stod en titel till skriven i CV:n. Jag trodde inte, eller snarare var jag säker på att det inte skulle hända. Ändå blev det så.

I går när jag kom hem konstaterade jag att nätet låg nere. Ingen bondblogg, inget Facebook, inget Aftonblad. Bara en TV! Just då i går gjorde det inte så mycket, jag hade sysslor ändå, men när jag kom hem i kväll och märkte att nätet fortfarande sov så började jag känna märkliga vibrationer i magtrakten.

Tänk om jag missar något. Det är väl första symptomen antar jag. Att man levt utan Internet i 35 år utan att missa något var en klen tröst. Nätet måste bara i gång nu. Tänk om det kommer en viktig E-post. Det gör det iofs inte så ofta men tänk om just i kväll.

NÄTET MÅSTE IGÅNG NU!

Omstart av väggboxen, omstart av datorn, omstart av TV´n, (för säkerhets skull) och helt plötsligt funkade det igen. Jag kastade mig över Bondbloggen som naturligtvis såg rätt lika ut som förra gången.

Den viktigaste insikten blev att ja, precis som en alkoholist eller annan missbrukare så är jag tydligen Internetist. Fast jag inte vill…..

Författare: Kalle

Har varit spannmålsodlare sedan 20 årsåldern. Jobbar som brandförman i Närpes, det betyder att jag inte är heltidsjordbrukare annat än i hjärtat. Jag har familj, sambo och tre döttrar födda -04, -09 och -16 Jag odlar spannmål och oljeväxter på 38 ha, och gör detta på största allvar. Den skrala lönsamheten har inte knäckt mig, bara gjort att jag inte kan vara heltidsbonde. Dessutom har jag ett intresse för närhistorien, och jobbar gärna med att restaurera nyare veteranbilar. (70-talet) Har tre dylika + en mc i garaget. Samlar gärna material och skriver ner mycket nutidshistorier för framtiden. Jag är öppen för det mesta bara det inte har med sport eller idrott att göra. Jag betraktar all sport och idrott som flykt och försvarbeteenden, det man inte kan göra med traktorn kan gott lämnas ogjort!

En kommentar till “Internetist”

  1. Det är väl inte så farligt att hamna på kroken hos herr Internet !
    Det är nog värre med de alla andra “krokarna” som lockar folk.

Kommentarer är stängda.