Surftips

Igår märkte jag att en av de bättre lantbrukssidor jag sett uppdaterats igen, nämligen http://fotolasse.se/alatorp/.

Det handlar om en hobbyfotograf som i flera år dokumenterat en mjölkgård som ligger nära hans sommartorp. Bilderna är jättesnygga och även textdelen håller hög nivå, ett par små sakfel kan man hitta om man riktigt hårdletar men inga stora saker. Anbefalles varmt.

Författare: Mats

Jag är 42 år, gift och har en son på nio år. Min fru jobbar som lågstadielärare, så mitt jordbruk är ett enmansföretag. Jag har varit jordbrukare sedan 2001. Innan dess hann jag jobba 6 år som lantbruksrådgivare inom växtodling och ekonomi. Gården har ända fram till hösten 2009 varit en mjölkgård, men numera bedriver köttproduktion med dikor och en del växtodling. Det är känslosamt att lämna en produktionsform som funnits på gården i generationer, men samtidigt spännande att ge sig i kast med något nytt och lite obekant. Tanken är i första hand att sälja kalvar vidare till specialiserade uppfödare, i framtiden kan också egen uppfödning komma i fråga. En riktigt intressant tanke är att själv slakta och sälja köttet direkt till konsumenter, som jag börjat testa i liten skala. Växtodlingen har bedrivits ekologiskt sedan 1995 och husdjuren sedan 2010. Ekoodlingen passar gården rätt bra och gör enligt min mening produktionen lite mer spännande. Spänningen är visserligen på gott och ont, går det bra är det extra kul men går det åt pipan svider ordentligt.

2 reaktioner till “Surftips”

  1. Pottupelto är kul. Jag beundrar speciellt de som vid en vådlig fastkörning eller nåt annat missöde har sinnesnärvaro nog att inse att eländet ju kan bli en kul bild. Jag är oftast fullt upptagen med att vara arg… 🙂

Kommentarer är stängda.