Snö

Vardagen just nu handlar om snöarbete. På morgonen då man skall hämta tidningen så måste man först sopa/skotta snö så man kommer ut. Då man fyller på flis skall det först skottas snö, då bilen och traktorerna skall ut skall det skottas snö, osv. osv.

Personligen föredrar jag högtryck och kallt framom varma lågtryck med snö. Det går en hel del tid till snöarbetet så man inte får mycket annat gjort. Och så har jag mitt vinterbygge då skivor skall sättas upp i snövädret. Men barnbarnen som är här just nu har roligt i snön … Och småkatterna som härjar omkring så snön yr – men sedan vill de in och ligger på soffan och sover i värmen.

Få se om det skall bli en likadan vinter som i fjol ?

Författare: Nisse

Jag är bonde i n:te led på Bosas rusthåll i Hindersby som troligen är kring 1000 år gammalt - ingen vet så jag kan lika gärna påstå det. Nån vanlig bonde är jag inte för jag gick i skola och blev elektronikingenjör och forskare i teoretisk datateknik vid Tekniska högskolan - senare docent och professor. Men det var mest hobby och extraknäck för jag har bara missat en vårsådd och det var då jag var i Dragsvik. Sedan 2004 är jag heltidsbonde till 150 %. Allt är heimlaga och jag har bara skrotmaskiner som jag reparerar och bygger om själv. Med dagens priser är det inte möjligt att köpa nya. Dessutom bygger jag optiska fibernät på landsbygden. Det är inte alls mera så mycket arbete med sådd och skörd men desto mer med att bygga hus, reparera maskiner och ställa i ordning. Till det går numera 95% av all tid! Så jag bygger (sedan jag fick min första hammare och 10 kg spik till julklapp som femåring) och skruvar med maskiner, gräver i jorden och hugger i skogen på vintern. Och så måste fliseldningen skötas förstås. Mest hänger jag på nätet och diskuterar över hela världen.

En kommentar till “Snö”

Kommentarer är stängda.