31 december, 2010 av Sonja

Traditionen fortsätter

Unda såg till att traditionen med nyårskalvar fortsätter. Det var nu för tredje nyårsaftonen i rad som vi fick en kalv. Hon hade faktiskt beräknad tid först i slutet av januari, men tydligen hade hon blivit dräktig med en tidigare seminering. Vi är nog egentligen helt säkra på den saken, för hon blev till sist seminerad med en frisisk tjur, kalven hon fick idag är helt brun. Då kalvningsdatumet dessutom stämmer precis med den föregående semineringen så är det nog definitivt.

Vad blev det för “sort”? Jo, en TJUR. Den trettonde på raken..! Men å andra sidan, så ökade sannolikheten lite för att Vilma ska få en kokalv. Hon blev dräktig med ett embryo, så vi får hoppas att det nu äntligen skulle komma en ko.

Allt är med andra ord dom det ska, då återstår bara att önska Er alla läsare ett gott nytt år 2011! 🙂

Ett svar till “Traditionen fortsätter“

  1. Tilda skriver:

    Gott nytt år! Och hoppas att ni får kokalvar snart!!!