1 januari, 2011 av Nisse

PANG – nya året inskjutet

Det nya året började med en smäll – bakringen på MF165 exploderade då jag körde snö. Det var inte något lätt arbete i de snömassor vi har. Och så är ju ringarna från 1970 och har alltså 40 år på nacken. Det var inte direkt någon överraskning att en ring gick sönder så murkna som de var. Framringarna är bytta för många år sedan.

En sorglig syn och även om det på sätt och vis var väntat så visst blev man sur. Jag hann faktiskt köra undan den värsta snön och schaktbladet blev på ett ställe där det inte är i vägen så nu hoppas jag att jag får ny bakring innan det kommer mera snö.

“Int ein daa uutan förlustär” (inte en dag utan förluster) som föriga bisin sa (föriga bisin = förra gubben är en figur som sagt både det ena och det andra – används allmänt här då man inte vill eller kan nämna något namn).

4 svar till “PANG – nya året inskjutet“

 1. Henrik Mangs skriver:

  En gammal trotjänare “Massey Ferguson”. ser jag.

 2. Nisse skriver:

  Jo, den har varit hos oss sedan 1970 och i ganska stor användning. I vårbruket är den harvtraktor och alla lätta transporter sköt med den. Den är liten och nätt och kan användas till allting – utom de riktigt tunga arbetena.

  Den skall absolut få nya bakringar och ännu användas i många år.

 3. Kalle skriver:

  Ja hur var det Henrik, körde ni med Ferguson eller minns jag fel?

 4. Johan S skriver:

  Jo, de gamla ringarna var/är starka. Jag har ännu ett GoodYear 18,4×38, 8 ply-bakdäck, som inte är utbytt, fast det är av årsmodell 1974. Det är kvar av nyfikenhet hur länge det står pall.