9 januari, 2011 av Sonja

Ny början?

Så har då läget normaliserat sig igen, i alla fall vad beträffar könet på kalvarna. 😉 Udessa fick nämligen idag en stor och fin tjurkalv. Knappast lär det nu bli 13 tjurar på rad nu igen, däremot skulle jag önska att i alla fall följande 6 st kalvar skulle bli kokalvar.

Udessas kalvning gick riktigt bra. Kalvens klövar syntes då vi gick ner till ladugården i morse, sedan tog det en knapp halv timme för Iginla att komma till världen. Det tog inte heller lång tid för honom att stiga upp, så före vi hade morgon sysslorna undan så gick han redan omkring och försökte komma åt Udessas spenar.
Detta var Udessas fjärde kalvning och hon fortsatte med sitt eget lilla mönster; hennes saldo hittills är ko-tjur-ko-tjur. Nu är det då alltså bara att vänta på hennes nästa kalvning, då det kommer en ko. 😛

Kommentarer inaktiverade.