3 februari, 2011 av Nisse

Hästliniment

Ibland behövs det en ordentlig hästkur. Till exempel då man sträcker en muskel – vanligen i ryggen. Men i år så har djup snö och kvisthopar gjort att jag sträckt en muskel i skånkan (skinkan) på ena bakbenet. Det går bra att röra sej på plan mark men då man faller genom en hop kvistar på djup snö så börjar det vara svårt att krångla sej upp.

Så det var dags för hästliniment. Tyvärr så är det gamla goda hästlinimentet numera förbjudet eftersom det innehöll “dopingmedel”.  Men effektivt var det – det brände ordentligt. Nutida liniment är bara vatten.

Gårdagen gick till kontorsarbete och – trots ryggen – snöarbete. Sjuk skånka eller inte – snön var blid och måste bort framför dörrarna förrän det blev kallt.

I dag sitter jag på producentförbundets generationsväxlingsdag vid Ring III. Och skriver blogg på smartmobilen. Man måste följa med alla ändringar i reglerna – speciellt skatter.

Etiketter:

4 svar till “Hästliniment“

 1. Ida skriver:

  Haha! Har just gett Hästsalva åt kollega, som blev alldeles förskräckt när jag visade din blogg. Tror det är den gamla salvan för den bränner skönt och hjälper genast!

 2. taivanesisk smartmobil skriver:

  får man fråga då vad du skriver på för smartmobil?

 3. Mats skriver:

  Hästlinimentet har jag inget minne av, men det finns ett juverliniment för kor som heter Helomyntti (säljs i lantbrukshandeln) som är rätt så bra. Starkt så det sticker i ögonen men brukar lindra. Kan även användas för att bränna bort generande hårväxt… 😉

 4. Nisse skriver:

  Jag har en Nokia N900 med Linux. Mera datamaskin än mobil. Riktigt bra men Nokia borde gå vidare på den här linjen.