Tack o hej!

Tiden går snabbt då man har roligt och allt gott har sitt slut. Då jag nu idag börjar min mammaledighet, kommer jag också att sluta skriva här på Bondbloggen. Något inlägg nu och då lovar jag att jag lägger in även i framtiden, men då jag nu lämnar det dagliga arbetet tycker jag att det är passligt att sluta med att aktivt skriva här.

Året som gått har varit roligt och överskridit alla mina förhoppningar och det tack vare Er läsare. Ni har följt med oss, frågat, funderat och kommenterat. Fortsätt med det även i framtiden!

Nu har vi nya utmaningar som väntar, därmed tackar jag för min egen och våra fyrbenta flickors del för det gångna året. Ha det så bra! 🙂

Författare: Sonja

Jag är en 35 årig mjölkproducent från ön Heisala i Pargas skärgård. Jag flyttade hit från min hemgård i Pernå i februari 2008. I augusti 2005 hade vi generationsväxling på min hemgård, sedan dess har jag varit mjölkproducent på heltid. Då jag flyttade till Heisala tog jag med mig största delen av de djur jag hade hemma i Pernå, dvs. 7 kor och 7 ungdjur. Santalahti gård är min mans hemgård som han tog över år 2007. I dag har vi 55 mjölkande kor och ungefär lika många ungdjur, totalt drygt hundra djur. Här odlas ingen spannmål, alla åkrar(förutom några viltåkrar) används till att producera ensilage åt korna. Förutom att jag jobbar på gården på Heisala har jag fortfarande kvar min hemgård i Pernå. Den är idag en växtodlingsgård, där det odlas spannmål och vall. Dessutom finns där skog. Jag är själv med och sköter arbetet där så ofta jag kan, mina föräldrar, framför allt min far, är till en stor hjälp. Jag har alla maskiner kvar där från den tiden jag bodde där. Vi lagar allt hö som vi använder för korna i Pernå och dessutom lagar vi ensilage där också. Balarna transporterar vi sedan med långtradare till Pargas. Vi sysslar mycket med avelsarbete och vi tar också i mån av möjlighet emot besökare på gården. Kort sagt; detta är mitt drömjobb!

11 reaktioner till “Tack o hej!”

 1. Man får riktigt lessamt efter Sonja och hennes flickor. Jag växte upp med en massa kossor och det har varit roligt att följa med Sonjas arbete.

  Men hon står inför en ganska stor omvälvning i sitt liv – det första barnet ändrar på en hel del.

  Lycka till från mej också och titta in nån gång då du har tid !

 2. Hoppas du inte helt glömmer bort oss, för det har varit jätteroligt att följa med. Kanske vi får en liten bild på den nya familjemedlem nåt tag?

 3. Tuusen tack för gott samarbete och goda lässtunder, Sonja! Det som garanterat etsat sig fast i minnet är bilden av korna som går och strövar på sin sandstrand i sommargrönskan. De måste ju vara Finlands lyckligaste kossor. 🙂

  Lycka till i fortsättningen.

 4. Nå, nog sku ju Antte kunna plita ner några rader och peta in lite kofoton och kalvfilmer emellanåt till bloggens allmänna förtjusning… 🙂

  Och jo, ha bra!

 5. kiitos blogista, ja oli mukava seurata tapahtumia tv-ohjelmasta, josta sain linkin…

 6. Tack ska ni ha allihopa. “Lillis” blev sååå glad av alla dessa kommentarer ( i alla fall av mängden rörelser att bedömma) 🙂

Kommentarer är stängda.