Omstart

Jahapp, då var vi varvet runt igen. Kölden och snömängden har ju som alla vet gjort alla former av agrikulturell verksamhet omöjlig i flera månader nu. Det betyder att jag snart sagt inte har rört en traktor sedan jag körde in plogen under tak, men nu börjar det droppa igen. Både från nerverna och taken.

I dag har jag kunnat titta över vad som borde göras innan vårsådden och konstaterat att det väl kunde gå två dagar på ett dygn utan att det skulle bli tråkigt. Nu är det närmast röjningsjobb, vedhantering och fällande av några stora träd som står på agendan, men så fort snön försvunnit väntar ett oräkneligt antal projekt.

Det finns två ord på latin; Deja vu!

Författare: Kalle

Har varit spannmålsodlare sedan 20 årsåldern. Jobbar som brandförman i Närpes, det betyder att jag inte är heltidsjordbrukare annat än i hjärtat. Jag har familj, sambo och tre döttrar födda -04, -09 och -16 Jag odlar spannmål och oljeväxter på 38 ha, och gör detta på största allvar. Den skrala lönsamheten har inte knäckt mig, bara gjort att jag inte kan vara heltidsbonde. Dessutom har jag ett intresse för närhistorien, och jobbar gärna med att restaurera nyare veteranbilar. (70-talet) Har tre dylika + en mc i garaget. Samlar gärna material och skriver ner mycket nutidshistorier för framtiden. Jag är öppen för det mesta bara det inte har med sport eller idrott att göra. Jag betraktar all sport och idrott som flykt och försvarbeteenden, det man inte kan göra med traktorn kan gott lämnas ogjort!