7 mars, 2011 av Mats

Kollektiv trafik

Ett stående bekymmer på landsbygden är avsaknaden av kollektivtrafik. Det spelar ju ingen roll hur gärna man skulle åka i gemensamma transportmedel om det helt enkelt inte finns några.  Följaktligen företas de flesta resor i egen bil och i många fall åker det bara en person per bil. I och för sig är det ingen ovanlighet i tätorterna heller, men på landet finns det sällan ens några valmöjligheter.

I den småländska orten Tolg i Sverige tröttnade man på det här fenomenet och ordnade saken själva. Man startade helt enkelt en nättjänst för samåkning. Den som skall åka nånstans matar in vilken resesträcka det rör sig om i systemet och de som vill åka med tar kontakt. Enkelt och smidigt. Smålänningar sägs ju vara företagsamma och snåla, och det här är ju både innovativt och sparar onekligen också pengar. Nån kollektivtrafik har de fortfarande inte, däremot har de kollektiv trafik.

Måhända nåt för hindersby.net, kanske? 🙂

2 svar till “Kollektiv trafik“

  1. Ika skriver:

    Härligt initiativ! Man får hoppas att det sprider sig – även till Österbotten. 🙂

  2. Mats skriver:

    Skulle onekligen underlätta för många.