Här är jag!

Oj, var ska man börja nu då?
För det första måste jag få tacka för att jag blev vald till bondbloggare! Detta verkar väldigt intressant och roligt.  Jag har tidigare bloggat lite, men inget seriöst. Men nu kommer jag ge järnet och hoppas att ni läsare ska få en rolig lässtund! 🙂

Ja, jag är då Cicci Lundberg, studerande vid Yrkesakademin (Korsholms skolor) på lantbrukslinjen, första året. Jag hamnade väl dit av en slump, då jag inte slapp in till den skola jag ville. Men ja kom på andra tankar då min hemby Petalax i stort sett består av potatisland och sädesfält. Jag har alltid varit intresserad av jordbruk och både mina far- och morföräldrar har haft egna jordbruk tidigare. Djur är mitt stora intresse; jag har haft hästar och hemma har vi hundar. Vi väntar för tillfället valpar till slutet av denna vecka eller börjanet på nästa.
Min blogg kommer mestadels bestå av det vi gör på skolan och vad som sker hemma i Petalax.  Förhoppningsvis kommer mina inlägg att innehålla många bilder, då jag är lite av en fotofantast! 😉
Jag är väl yngst i bloggänget med mina 16 (småningom 17) år, men jag ser inte detta som en nackdel.

I övrigt börjar våren verkligen kännas av! Snön smälter och det finns massor av vattenpölar, ja till och med översvämningar här som var. Maskinerna börjar servas med här på skolan och alla väntar på vårbrukets första dag. Idag har vi faktiskt tvättat och fixat med sopaggregatet inför ‘sopningssäsongen’ som vi elever tar delvis hand om.

Men, nu måste jag verkligen försöka städa mitt internatsrum. Det ser ut som ett bombnedslag, som min mamma skulle säga..!

Vårkänslor! Jag och hästen Kalex våren 2009.
Vårkänslor 2009, jag och min dåvarande foderhäst Kalex!

Författare: Cicci

Mitt namn är Cecilia "Cicci" Lundberg och jag är 17 år. Petalaxbo med intresse för djur och natur, främst hästar och hundar. Bor med min mamma, pappa och två småsystrar; Jennifer, 14 och Julia, 11. Går i skolan i Gamla Vasa på Yrkesakademins lantbrukslinje andra året och bor på skolans internat under veckorna. På fritiden är jag med mina vänner. Andra intressen är musik och fotografering. Som person är jag väldigt positiv och pratglad och försöker alltid se till att personerna i min omgivning har det bra. Jag läser också studentämnen på samma gång som vanliga yrkesämnen, och får därför både yrkesexamen och studentexamen. Detta kallas kombinerad examen (kombi). :)

En kommentar till “Här är jag!”

Kommentarer är stängda.