Föusdaag!

Idag har vi tillbringat dagen i fähuset med kossorna. 🙂 Det har kommit en ny kalv som var otroligt söt med en bred bläs. Jag och min klasskompis (och en av mina bästa vänner) Michaela kallar den Boom. Vi hade inte så mycket att göra i fähuset idag, då tvåorna har dejour och hinner göra det mest på morgnarna. Men vi blandade lite komix och städade i höladan.
Vi har som ‘tradition’ att dricka té då vi är i fähuset, så vi satte på en panna då vi hade kaffepaus. Men till vår besvikelse fanns det inget socker! Och jag är så kräsen så jag kan inte dricka té utan socker, så då fick jag vara utan!

Efter att vi ätit broilersoppa hade vi en timme då vi fick information om sommaren, då vi ska ha praktik på skolan. Det kommer bli en sommar fullspäckad med program och jobb som jag verkligen ser fram emot! 🙂 Vi ska ha tre gånger dejour under sommaren. Jag ska ha två gånger med kossorna, och en gång med grisarna.

Nu ska Michaela och jag gå och äta middag till skolans matsal! Hoppas dom bjuder på något gott åt oss hårt arbetande bönder 😉

Författare: Cicci

Mitt namn är Cecilia "Cicci" Lundberg och jag är 17 år. Petalaxbo med intresse för djur och natur, främst hästar och hundar. Bor med min mamma, pappa och två småsystrar; Jennifer, 14 och Julia, 11. Går i skolan i Gamla Vasa på Yrkesakademins lantbrukslinje andra året och bor på skolans internat under veckorna. På fritiden är jag med mina vänner. Andra intressen är musik och fotografering. Som person är jag väldigt positiv och pratglad och försöker alltid se till att personerna i min omgivning har det bra. Jag läser också studentämnen på samma gång som vanliga yrkesämnen, och får därför både yrkesexamen och studentexamen. Detta kallas kombinerad examen (kombi). :)