Sätta punkt för dagen och ett kapitel

Livakka 14m3 gödselvagnDet blev en lång dag idag. Det skulle ju inte bli det. Klockan är slagen 23.30 redan och egentligen borde jag ha gått och lagt mig för länge sedan. Kom nyligen in efter att varit och lastat tillsammans med Kenneth vår gödselvagn på en lavett.

Visst låter det ju konstigt om jag säger att det känns vemodigt att sälja en maskin, men gamla trogna Livakka vagnen som fungerat så bra, men den behövs inte mera. Som husdjursgård har man en hel del extra maskiner som behövs i motsats vad en växtodlingsgård behöver och eftersom vi växlar från husdjurs-, till växtodlingsgård kan vi avveckla endel maskiner. Nu gick det så lyckligt att det var en mjölkgård i Janakkala som behövde vagnen och gjorde slag i saken och köpte bort den.

Författare: Maria

Jag är en 38-årig lantbruksföretagare från Snappertuna i Raseborg. Jag har bedrivit jordbruket tillsammans med min man som åttonde generation på gården, i 6 år. Till familjen hör vår 9-åriga dotter Elin samt vår son Franz, strax 5 år. Förutom att min man Kenneth hjälper till på gården jobbar han också som brandman på räddningsverket i Ekenäs. I början av året 2011 gick vi igenom stora förändringar då vi lade ner slaktsvinsproduktionen. Produktionen var ingen obetydlig del utan bestod av 1 000 slaktsvinsplatser med en årsproduktion på ca 250 000 kg kött och dessutom kunde vi titulera oss till Finlands sydligaste slaktsvinsstall. Detta betyder att vi står inför nya tider här på gården. En ny inriktning har redan börjat ta form men kräver ännu en stor arbetsinsats. Förändringen och utvecklingen från husdjurs-, till växtodlingsgård samt övrig företagsverksamhet på landsbygden kommer ni att få ta del av i min blogg. Några garantier hur det hela kommer att gå vägen finns ej. Men en sak är klar – om du vill skörda så måste du så.

5 reaktioner till “Sätta punkt för dagen och ett kapitel”

  1. Fint att maskinen kommer till användning, vore kapitalförstöring att bara lämna en så fin vagn stående.

  2. Testar om jag lyckas få iväg kommentaren, det lyckades ej som jag just skrev, allt for ut i rymden!!! På vår gård är det oxå vemodigt då de gamla goda maskinerna far iväg till nya gårdar,, har foton på de gamla o de nya allt i en album skilt för sej,,, roligt att titta hur o vilka som bytt ägare alltsedan -70 talet…

  3. Christer – ja, visst vara det bra att den gick åt. Tokigt skulle det ha varit om det skulle bli kvar och hänga i knutarna.

    bondmoran – just denna tanke har jag också, att samla alla bilder i ett album för eftervälden. Jag har t.o.m börjat och fota från vårbruken och höstbruken, då vi avverkar skog mm. Men gissa om de finns i någon album dessa foton, nej de är lagrade på minnepinne. Få se hur länge de hålls där.

  4. Det var många faktorer som bidrog till att vi gjorde beslutet att sluta. Det kommer säkert fram i min blogg längs med det kommande året. Det är bara att hänga på och läsa bloggen. Är det inte så att i bra böcker så är det först i slutet som svaren kommer? 🙂

Kommentarer är stängda.