7 april, 2011 av Maria

Sätta punkt för dagen och ett kapitel

Livakka 14m3 gödselvagnDet blev en lång dag idag. Det skulle ju inte bli det. Klockan är slagen 23.30 redan och egentligen borde jag ha gått och lagt mig för länge sedan. Kom nyligen in efter att varit och lastat tillsammans med Kenneth vår gödselvagn på en lavett.

Visst låter det ju konstigt om jag säger att det känns vemodigt att sälja en maskin, men gamla trogna Livakka vagnen som fungerat så bra, men den behövs inte mera. Som husdjursgård har man en hel del extra maskiner som behövs i motsats vad en växtodlingsgård behöver och eftersom vi växlar från husdjurs-, till växtodlingsgård kan vi avveckla endel maskiner. Nu gick det så lyckligt att det var en mjölkgård i Janakkala som behövde vagnen och gjorde slag i saken och köpte bort den.

5 svar till “Sätta punkt för dagen och ett kapitel“

 1. Christer skriver:

  Fint att maskinen kommer till användning, vore kapitalförstöring att bara lämna en så fin vagn stående.

 2. bondmoran skriver:

  Testar om jag lyckas få iväg kommentaren, det lyckades ej som jag just skrev, allt for ut i rymden!!! På vår gård är det oxå vemodigt då de gamla goda maskinerna far iväg till nya gårdar,, har foton på de gamla o de nya allt i en album skilt för sej,,, roligt att titta hur o vilka som bytt ägare alltsedan -70 talet…

 3. Maria skriver:

  Christer – ja, visst vara det bra att den gick åt. Tokigt skulle det ha varit om det skulle bli kvar och hänga i knutarna.

  bondmoran – just denna tanke har jag också, att samla alla bilder i ett album för eftervälden. Jag har t.o.m börjat och fota från vårbruken och höstbruken, då vi avverkar skog mm. Men gissa om de finns i någon album dessa foton, nej de är lagrade på minnepinne. Få se hur länge de hålls där.

 4. pampesen skriver:

  varför slutade ni med slaktsvinsproduktionen?

 5. Maria skriver:

  Det var många faktorer som bidrog till att vi gjorde beslutet att sluta. Det kommer säkert fram i min blogg längs med det kommande året. Det är bara att hänga på och läsa bloggen. Är det inte så att i bra böcker så är det först i slutet som svaren kommer? 🙂