1 maj, 2011 av Maria

Trevlig 1 Maj

2 svar till “Trevlig 1 Maj“

  1. åkern som cement skriver:

    1 maj är ganska typisk vad vädret beträffar, här har idag kommit nån snöby o hård isand blåst i Borgå trakten alltså. Ja hur många av er bloggare har hunnit ut på åkern med harven eller nåt annat redskap, vi började den 29 o harva men vilken cement det är så hård yta att det inte ens blir spår av traktorn, många kommer att bli förvånade som inte ännu har börjat. Ingen tjäle massor snö som smälte varpå gassande sol med över 20 grader, därav detta problem. Trodde traktorn o jag skulle skiljas åt första harv-gången andra gick nog bättre men grovt bruk blev det… regn kanske hade gjort tiltorna mjukare.

  2. Maria skriver:

    Ja visst har det varit kyligt idag och en och annan regn-/snöskur har fallit. Vi har mycket ”skäribetonade” jordar här så de får väldigt gärna torka upp ordentligt. Nej, vi har inte börjat ännu. Senaste veckan sade jag att vi väntar på regnet och inkommande vecka börjar vi nog och ställa igång. Kollade in väderleken idag på morgonen och inte ser det ut som om vi skulle börja först mot mitten av veckan. Jag har hört av många andra bönder från Bjärnå hållet att ytan verkligen varit hård då de harvat. Återkommer med lägesrapport då vi drar igång 🙂 Trevligt vårbruk.