7 maj, 2011 av

Vårplöjning.

Nåjaa, har nu efter lite startproblem äntligen kommit i gång med plöjningen. Normalt brukar jag plöja det mesta på hösten men den ihållande plötsliga vintern överaskade mig i höstas. Så nu innebär det en hel del extra jobb i vår.
Nåå, vi får se kanske hyr jag in en direktsåmaskin till en del av arealen. Är ju trots allt tvungen att hyra in all spannmålssådd i år då min kombisåmaskin förstördes i branden ifjol. Har inte hittat någon ersättande maskin som jag skule vara nöjd med till lämpligt pris. Och när jag också är tvungen att skaffa en hel del specialmaskiner till grönsaksodlingen så prioriterar jag dem eftersom de är svårare att hyra in än maskiner till spannmålsodlingen.
Nu har jag plöjt för morot och lök så efter lite mat byter jag traktor och hämtar bäddfräsen för beredning av jorden för morotssådden.


Kommentarer inaktiverade.