Internatsboendet

Tänkte berätta lite om hur det är att bo här på internatet – och hur skojj vi har här 😉 Nåväl, vårt internat består av vardagsrum/kök med en liten hall, två wc och en dusch samt fyra sovrum. Det är menat att det ska bo två studerande i ett sovrum, så totalt 8 i en modul, men vi har det så pass bra att alla i vår modul får bo ensamma i sitt rum. Det vill säga vi är fyra tjejer som bor här. Två studerar till närvårdare, en till hästskötare och jag till landsbygdsföretagare. Över lag är vi nöjda med vårt ‘hem’ men det största problemet nu just är myrorna som krälar över allt!

På internatet hittar vi på allt från ‘vem-spelar-högst-musik?’-tävling till talkoarbete och kortspel. Bäst av allt är ju att alla bort så nära varandra att det bara är gå över till någon när man har tråkigt. Alltid hittar man folk att umgås med! (Går att jämföra med att bo på en potatisåker 4km från centrum, som jag gör hemma 😉 ) Sen har vi ju vår sköna internatspersonal som alltid (eller oftast i alla fall) är på väldigt bra humör och ibland kommer och dricker té med oss.

MyrbekämpningKökDel av köket/vardagsrummetMitt rumMitt rumMitt rum

Smygreklam för New Holland, eller hur var det? 😉

Författare: Cicci

Mitt namn är Cecilia "Cicci" Lundberg och jag är 17 år. Petalaxbo med intresse för djur och natur, främst hästar och hundar. Bor med min mamma, pappa och två småsystrar; Jennifer, 14 och Julia, 11. Går i skolan i Gamla Vasa på Yrkesakademins lantbrukslinje andra året och bor på skolans internat under veckorna. På fritiden är jag med mina vänner. Andra intressen är musik och fotografering. Som person är jag väldigt positiv och pratglad och försöker alltid se till att personerna i min omgivning har det bra. Jag läser också studentämnen på samma gång som vanliga yrkesämnen, och får därför både yrkesexamen och studentexamen. Detta kallas kombinerad examen (kombi). :)

5 reaktioner till “Internatsboendet”

  1. Vem är internatpersonal nu förtiden?
    Ir Jimmy i Ladugården ännu?

  2. Vår internatspersonal nu är Erik, Nilla, Johanna, Ruffe och Simon. 🙂
    Japp, he e an! Å Maarit e också kvar.

  3. Hej Cicci

    Vi blir extra glada då våra trevliga studerande skryter om oss 😉

Kommentarer är stängda.