Sväm, sväm mera sväm…

Dagen har ägnats åt sväm, på ett eller annat vis. Jag och Niklas fick som jobb idag att köra sväm på Storåkern, men innan dess skulle svämvagnen in på en mindre reparation. Så först for vi och hämtade en sak som drivs med traktor, som snurrar runt i svämmet i brunnen. Jag måste ärligt säga att jag inte vet vad sådana heter, men jag ska ta reda på! Vi hämtade den från Fladan, körde upp den till skolområdet för att tvätta av den och satte sen den i en brunn vid skolan. Svämvagnen var då ännu inte fixad, så vi fick fördriva tiden med att tvätta en bil och lite småsaker. Men efter matpausen var den klar för användning och vi började köra ut sväm på åkern. Jag tyckte det gick riktigt bra för mig, för att vara första gången.

Klockan 14.00 hade vi tutormöte (=hjälpledare för nästa års ettor), så då fick jag dessvärre sluta köra traktor för denna dag. Men otroligt roligt hade vi på våran skolning idag. Nästa träff har vi på tisdag nästa vecka, och då ska vi fara och spela minigolf samt grilla, för att förstärka våra relationer till varandra. Ser faktiskt fram emot det då jag inte spelat så mycket minigolf ännu. 🙂

Nåväl, otroligt varmt har vi haft det. Hemma i Petalax lär det åska, men här har jag inte märkt av något sånt. Mulet har det varit största delen av eftermiddagen, men inget regn heller. Förhoppningsvis håller väl värmen i sig lite till. Fast personligen tycker jag (redan!) att det är för varmt, haha! Men men, man ska väl vara glad så länge solen skiner!

1. Vi gick förbi kornas rasthage och denna söta ko hade roligt i halmen. I bakgrunden ser man den där omröraren till brunnen.
2. Svämtunnan på påfyllning.
3. En del av åkern hann bli färdig idag.

Författare: Cicci

Mitt namn är Cecilia "Cicci" Lundberg och jag är 17 år. Petalaxbo med intresse för djur och natur, främst hästar och hundar. Bor med min mamma, pappa och två småsystrar; Jennifer, 14 och Julia, 11. Går i skolan i Gamla Vasa på Yrkesakademins lantbrukslinje andra året och bor på skolans internat under veckorna. På fritiden är jag med mina vänner. Andra intressen är musik och fotografering. Som person är jag väldigt positiv och pratglad och försöker alltid se till att personerna i min omgivning har det bra. Jag läser också studentämnen på samma gång som vanliga yrkesämnen, och får därför både yrkesexamen och studentexamen. Detta kallas kombinerad examen (kombi). :)

En kommentar till “Sväm, sväm mera sväm…”

  1. Cicci, du kan kalla “saken som snurrar runt i svämmet” för svämpump.

Kommentarer är stängda.