Allting sått och vimpeln i topp!

Då var det äntligen avklarat. Fröna är i backen. Efter lite regniga dagar fick de sista 20 hektaren sådda.

Vi började med Kenneth 2006 med en tradition att hissa vimpeln då allting är sått och i motsats hala den då allting är skördat på hösten. Konstigt nog är det alltid lika roligt och något man ser framemot, antingen hissningen eller halningen, för det betyder att ett större arbetsmoment är avklarat.

Ett glas skumppa hör ju också till programmet 🙂

Författare: Maria

Jag är en 38-årig lantbruksföretagare från Snappertuna i Raseborg. Jag har bedrivit jordbruket tillsammans med min man som åttonde generation på gården, i 6 år. Till familjen hör vår 9-åriga dotter Elin samt vår son Franz, strax 5 år. Förutom att min man Kenneth hjälper till på gården jobbar han också som brandman på räddningsverket i Ekenäs. I början av året 2011 gick vi igenom stora förändringar då vi lade ner slaktsvinsproduktionen. Produktionen var ingen obetydlig del utan bestod av 1 000 slaktsvinsplatser med en årsproduktion på ca 250 000 kg kött och dessutom kunde vi titulera oss till Finlands sydligaste slaktsvinsstall. Detta betyder att vi står inför nya tider här på gården. En ny inriktning har redan börjat ta form men kräver ännu en stor arbetsinsats. Förändringen och utvecklingen från husdjurs-, till växtodlingsgård samt övrig företagsverksamhet på landsbygden kommer ni att få ta del av i min blogg. Några garantier hur det hela kommer att gå vägen finns ej. Men en sak är klar – om du vill skörda så måste du så.

En kommentar till “Allting sått och vimpeln i topp!”

  1. Visst känns det alltid bra då fröna är i jorden, vi här i Borgå trakten är nu jätteglada för igår regnade det 15 mm , vi har ju haft det så torrt . Nu får vi allihopa hoppas på en bra fortsättning för odlingarna.

Kommentarer är stängda.