23 maj, 2011 av Mats

Mingel i ladugården

Jag kunde inte låta bli att visa hur det går till när Znork och flickorna bekantar sig med varandra. Lite ladugårdsmingel, helt enkelt.

Normalt brukar det vara lite stångande och buffande i början av en bekantskap, men av nån orsak struntade de helt i den fasen den här gången. Det går faktiskt anmärkningsvärt tyst till. Som synes är det mycket doftande och sniffande, eftersom nötkreaturen i högre grad identifierar varandra på doft än på utseende. Znork försöker alltså inte lära sig hur hans nya arbetskamrater ser ut, han försöker lära sig hur de doftar.

Samtidigt har han också börjat med brunstkollen, eftersom han luktar korna under svansen. Om kon är brunstig är det ett av de säkraste ställena att snappa upp feromonerna i ett tidigt skede. Felet är att om kon inte är brunstig luktar det rätt illa, vilket han också ger uttryck för i klippet.

När korna är brunstiga rider de på varandra och det är inte helt ovanligt att de också börjar med “omotiverat ridande” när de är uppspelta av nån annan orsak. I klippet rider en av korna på Znork och hon var garanterat inte brustig. Men eftersom stämningen var lite uppskruvad och de efter lång väntan åter fått en karl i gänget började hon antagligen inbilla sig att hon nog kanske var åtminstone en liten smula brunstig i alla fall. 🙂

2 svar till “Mingel i ladugården“

  1. Bitte skriver:

    Skall skriva lite igen… Speciellt så här på våren när korna far ut i hagen, så brukar det gå extra livat till, både sprätt i benen o hoppas o ridas. Är inte alltid så lätt så här bland med bara “kvinnfolk” att veta vem som verkligen är brunstig..! Så i det fallet är det bra med en Znork, för han vet nog!!

    Hälsningar till Sonja!
    Erkänner, du gissade nog rätt, vi har jobbat tillsammans!

  2. Mats skriver:

    Jo, jag litar blint på Znorks yrkeskunskap. 🙂