Med- & motvind

Lördag kväll och söndag morgon samt kväll var jag i fähuset och mjölkade. Ganska skönt att bara få stå och koncentrera sig på det och inte tänka på massa annat. Detta gjorde jag för min vän Eric som fått förhinder.
I morse började vi klockan åtta med att köra jord vid fladan. Jag hade en av John Deerarna, Marcus den andra och så hade vi vår kära civiltjänstgörare Kalle med oss som lastade med grävmaskin. Först var en av ringarna på Marcus kärra utan luft., och fick åka tillbaka till skolan och fylla på ringen. Sen började det spruta olja ur min JD där man kopplar hydraulslangarna, så då var det min tur att åka på reparation. Det visade sig dock bara att det var att byta uttag, så fungerade det hur bra som helst igen. Innan vi kommit på det, så hade Marcus och Kalle kommit upp igen och hade slut med luft i samma ring. Så efter matpausen blev det att byta ring på kärran, ta bort breddningsdäcken på Forden och koppla kärran jag haft till den. Efter det blev det återigen att fara ner till fladan och fortsätta köra. Vi blev erbjudna att arbeta övertid för att jobba in fredagen denna vecka. Vi tackade ja och körde vidare till klockan 20. Så en 12h arbetsdag har det varit idag. Ganska skönt, då jag inte har något annat för mig. Eller imorgon har jag förhöjningstent i matte, men det kan man ju inte ta så hårt 😉 Troligtvis blir det övertidsjobb imorgon också! 🙂

Bilder kommer, don’t worry! 😉

Författare: Cicci

Mitt namn är Cecilia "Cicci" Lundberg och jag är 17 år. Petalaxbo med intresse för djur och natur, främst hästar och hundar. Bor med min mamma, pappa och två småsystrar; Jennifer, 14 och Julia, 11. Går i skolan i Gamla Vasa på Yrkesakademins lantbrukslinje andra året och bor på skolans internat under veckorna. På fritiden är jag med mina vänner. Andra intressen är musik och fotografering. Som person är jag väldigt positiv och pratglad och försöker alltid se till att personerna i min omgivning har det bra. Jag läser också studentämnen på samma gång som vanliga yrkesämnen, och får därför både yrkesexamen och studentexamen. Detta kallas kombinerad examen (kombi). :)