12 juni, 2011 av Sonja

Kvällsdopp

Jag kan inte låta bli att lägga in ett par bilder jag tog av korna i går kväll. Nu när det har varit så hett har korna varit ut både morgon och kväll. I går efter kvällsmjölkningen gjorde de nog ett nytt rekord i hur många kor som samtidigt var i vattnet; av 43 kor var 41 i havet tilllika. Givetvis hände det här före jag hann ner med kameran, men rätt så många var nog i vattnet ännu då jag kom på plats 🙂 :

6 svar till “Kvällsdopp“

 1. Tilda skriver:

  Ja nog måste man säga att era kuddor har det bra:)

 2. sommar skriver:

  Vilken lyx!!! Hur många av våra kossor har det så där bra? Det måste vara skönt i denna värme med ett svalkande bad, skulle inte själv tacka nej till ett dopp… Skön sommar till dej o hela familjen (djuren oxå)

 3. Ika skriver:

  Ser härligt ut!

  Jag som är uppvuxen med kor som inte hade förmånen att uppleva havsnära bete blir nyfiken på hur de hanterar vattnet… Är det så att de alla söker sig ut i vattnet varma dagar, eller är det bara vissa? Simmar de också, och finns det inte risk för att de simmar iväg till nästa holme?
  (Jag vet att kor KAN simma – har hört om folk som tog dem med tlll sommarvistet genom att låta dem simma efter båten – men frågan är ju om de gör det frivilligt också om de inte måste.)

 4. Sonja skriver:

  Jo visst njuter de av vattnet! I regel simmar de nog inte, det ska vara något ”extra” på gång för att de ska göra det. Den enda gången jag har sett en ko simma var när hon simmade runt en sjögärdsgård när vi skulle ta in henne och hon var av annan åsikt… Vanligtvis går de nog bara omkring i vattnet och svalkar sig. Oftast så att vattnet just når magen, dvs. så att juvret blir i vattnet, men nu då det är som varmast går de så djupt att halva magen blir under vattnet. Vissa är lite oftare i vattnet än andra, men nu har nog alla varit och svalkat sig. Då de kommer ut på morgonen går de nog raka spåret ner till stranden.

 5. Cicci skriver:

  Dina kossor ser ut att må som i himmelriket! 🙂 Tänk om alla kossor skulle få ha det så bra..!

 6. Malena skriver:

  Ser för härligt ut :)! Det måste vara skönt för dem!