Långvägakörning

Måste bara skratta lite åt mig själv; jag har alltid skrivit många inlägg men denna vecka har det varit väääldigt dåligt. Skäms på mig! 🙂

I onsdags fixade jag vinterklåddin, som utlovat! Också i torsdags och fredags simmade jag och tog mig till och tillbaks från stranden med moppe. I torsdags stod mätaren på 95km då jag tankade och efter fredagens tur till Bergö stod den på ca 75km efter mycket reppas av och an på alla möjliga ställen. Riktigt skönt med två lediga dagar har det varit innan en sista arbetsdag på dejoursveckan skulle avverkas.
Igår tog jag moppen iväg till skolan då jag hade dejour. Från Petalax till Gamla Vasa var det 37 km. Startar man klockan 6.30 känns den biten ganska lång nog, men bra gick det. Natalie och jag tvättade grishuset, för de nya grisarna kommer denna vecka. Vi fick några boxar tvättade, men sen fick jag en ganska bra stöt från högtryckstvätten – ingen aning om hur det kunde gå till eller om det var ens möjligt men en stöt fick jag. Kanske någon som är bättre på fysik än jag kan förklara? Efter detta ville vi inte röra den mera, hehe. Men dagen var ändå nästan slut, så det var bara att ta in hästarna och börja leta sig hemmåt.
Natalie, jag och Sniils körde tillsammans hem till Malax där vi skulle in och titta till Natalies hästar. På vägen började det blixta och åska och till slut kom en regnskur. Men vi klarade oss ganska bra ifrån regnet ändå och trots allt var det ju väldigt varmt ute både innan och efter busvädret.  Väl hemma stod mopedmätaren på 80km, om jag inte minns helt fel. Jag tog en annan väg hem från Malax så det blev lite längre. En hel del köras har det blivit men det är bara skönt att köra när det har varit så varmt. Temperaturen har varit ända uppemot 37’C i solen dessa dagar. Idag har vi, som tur är, lite blåsigare och aningen svalare väder. Ikväll kanske jag hinner ut till Bergö igen och ta mig ett dopp och hälsa på min underbara väninna Heidi 🙂 Det återstår att se! Allt som allt hittills har jag alltså körd ungefär 260km de senaste dagarna och förhoppningsvis hinner det bli ännu mer. 😉 Min Aprilia Rx har gått lite över 17600km nu, så några tusen kilometer till borde ju inte vara något problem!

Nu ser jag fram emot mina lediga veckor och hoppas att det ska bli passligt väder – alltså inte för varmt 😉 På torsdag åker jag till Helsingfors på en konsert. Riktigt spännande ska det bli! 🙂

Författare: Cicci

Mitt namn är Cecilia "Cicci" Lundberg och jag är 17 år. Petalaxbo med intresse för djur och natur, främst hästar och hundar. Bor med min mamma, pappa och två småsystrar; Jennifer, 14 och Julia, 11. Går i skolan i Gamla Vasa på Yrkesakademins lantbrukslinje andra året och bor på skolans internat under veckorna. På fritiden är jag med mina vänner. Andra intressen är musik och fotografering. Som person är jag väldigt positiv och pratglad och försöker alltid se till att personerna i min omgivning har det bra. Jag läser också studentämnen på samma gång som vanliga yrkesämnen, och får därför både yrkesexamen och studentexamen. Detta kallas kombinerad examen (kombi). :)