14 juli, 2011 av

Ryggmuskelträning.

Efter 14 timmar sallatsskörd och närmare 2000 ryggböjningar börjar man vara nöjd att avsluta ”träningspasset” för dagen. Så här ser träningsprogrammet ut nu en 4-5 dagar i veckan fram till oktober. Då är det inte många som klår mig i muskelbalanstestens ryggmuskeltest. Tyvärr så tränas inte musklerna framtill med dessa övningar så ”sexpacken” förblir nog en ”onepack” såvida jag inte kör en par tusen situps nu innan jag går och lägger mig. Lyckligtvis har jag numera inga större problem med ryggen men en bättre balans i muskelkorsetten skulle nog vara önskvärd för att minska risken för ryggskott. För visst har jag haft sjuk rygg så jag vet hur det känns när det inte går att kröka sig utan man har blivit tvungen att skörda krypande på knäna.  Magmusklerna brukar jag träna på vintern med parstakning på skidor men det är ju lite tokigt att inte kunna göra det samtidigt. Rullskidåkning skulle vara idealiskt och roligt men var skulle man hitta tid för det nu när odlingssäsongen är som intensivast?

Andra lasset för dagen klart för transport till kyllagret.

Kommentarer inaktiverade.