13 juli, 2011 av Charlotta

4 veckoslut .

Ibland undrar jag (och antagligen många andra med mej), finns det verkligen bara 4 veckoslut på hela året? Det är dessa 4 veckoslut i Juli som jag tänker på, då skall ”allting” ske. Och om man ville skulle man kunna springa på en bunt festivaler, karnevaler, kommundagar, jippon och tjohejsan nästan varje dag den här årstiden. Att det blivit så är egentligen inte över huvudtaget någonting konstigt, solen är uppe nästan dygnet runt, det är varmt och alla har semester, nästan alla i alla fall. Frågan som i de flesta diskussioner kommer upp när folk träffas den här årstiden är: När och hur länge har du semester? Frågan har också jag fått, men något svar har jag inte.

En bonde tar inte fyra veckor semester på sommaren för att hinna sola och gå på happenings, någon katastrof är det ju inte och jag kan ta en dag ledigt nu och då under året medan andra stressar iväg till jobb, men visst harmar det när helgerna susar iväg och man inte hinner med några nöjen över huvudtaget. I januari och februari, när man skulle ha tid att gå på någon happening, då brukar det vara glest mellan evenemangen  😉

 

Kommentarer inaktiverade.