1 augusti, 2011 av Maria

Sommaren är kort….

Augusti är här, vart tog den sommaren vägen?

Fälten skiftar i färgerna gult och snart kan man också börja se en viss skifning i brunt. Det är kornet och vetet som börjar mogna. Tröskan skall köras ut och bytas motorolja i och under denna vecka ska också brännaren i torken kollas igenom.  Sedan är det bara och vänta att spannmålen mognar och hoppas på varmt och torrt väder. Idag började Franz på dagiset igen och om två veckor börjar skolan, så efter det börjar de vanliga rutinerna.

Under den senaste veckan har det inte egentligen skett så mycket märkvärdigt. Jag har varit på jobb 8-16, på kvällen kollat flyghavresituationen på åkrarna för andra gången samt skött om andra rutinmässiga arbeten som hör till husmorsgöror.

I gamla svihuset har det skett mycket, det liksom håller på att ta form. Nu har Kenneth börjat montera upp förvaringsboxarna. Skall ta några foton så får ni se hur det ser ut.  Golvet i den andra avdelningen är färdig för gjutning och de stora dörrarna till avdelningarna väntar på att bli utbytta till nya.

Ett svar till “Sommaren är kort….“

  1. Filip.N skriver:

    Här i österbotten är kornet redan färdigt, Tog ut skördetröskan på lördagsförmiddagen, Imorgon börjar genomgången av tröskan, samt lite service på spannmålsvagnarna. Nu börjar den bästa tiden på året! 😀