Mjölkning

Har haft dejour sedan i lördags, då jag bytte ihop helgen med Kim. Ganska lugnt att få vara i fähuset, men varmt! Och nu idag har mitt egna pass börjat, så nu har jag två veckor till 🙂 Lite jobbigt med tidiga morgnar, då mjölkningen ska igång klockan 6. Vi är färdiga med alla sysslor någon gång mellan klockan 9-10. Oftast ska det ju blandas mer foder och köras in och så vidare. Ska lägga upp en video senare så ni får se hur det går till 🙂 Nu är jag ledig några timmar innan det ska mjölkas nästa gång, klockan 17. Ska försöka skärpa mig och städa upp internatet idag. Jag tror jag skulle behöva förbättre min självdisiplin, hehe…

Författare: Cicci

Mitt namn är Cecilia "Cicci" Lundberg och jag är 17 år. Petalaxbo med intresse för djur och natur, främst hästar och hundar. Bor med min mamma, pappa och två småsystrar; Jennifer, 14 och Julia, 11. Går i skolan i Gamla Vasa på Yrkesakademins lantbrukslinje andra året och bor på skolans internat under veckorna. På fritiden är jag med mina vänner. Andra intressen är musik och fotografering. Som person är jag väldigt positiv och pratglad och försöker alltid se till att personerna i min omgivning har det bra. Jag läser också studentämnen på samma gång som vanliga yrkesämnen, och får därför både yrkesexamen och studentexamen. Detta kallas kombinerad examen (kombi). :)

3 reaktioner till “Mjölkning”

 1. Hördu – 06.00 är ganska sent ju…;-) På en av gårdarna där jag var avbytare skulle kossorna mjölkas 04.00.. Före det skulle vattnet värmas i bastugrytan – så det blev att stiga upp 02.30….På följande gård väckte jag djuren 07….
  På sommaren är man ju uppe tidigt ändå – utan att ha boskap !!! ???? Eller ???

  Saknar kodoften
  säger
  Marianne

 2. Det är sant att 6 inte är så tidigt, men det känns mycket tidigare när man somnar efter midnatt… Ganska trevligt ändå att stiga upp och få njuta av hela dagen. 🙂 Trevligt med en kommentar!

 3. tyckär det är väldigt tidigt jag kring en 11 tiden börjar väl bli bra då hinner man ju sova ordentligt då brukar jag börja dagen

Kommentarer är stängda.