1 augusti, 2011 av Cicci

Mjölkning

Har haft dejour sedan i lördags, då jag bytte ihop helgen med Kim. Ganska lugnt att få vara i fähuset, men varmt! Och nu idag har mitt egna pass börjat, så nu har jag två veckor till 🙂 Lite jobbigt med tidiga morgnar, då mjölkningen ska igång klockan 6. Vi är färdiga med alla sysslor någon gång mellan klockan 9-10. Oftast ska det ju blandas mer foder och köras in och så vidare. Ska lägga upp en video senare så ni får se hur det går till 🙂 Nu är jag ledig några timmar innan det ska mjölkas nästa gång, klockan 17. Ska försöka skärpa mig och städa upp internatet idag. Jag tror jag skulle behöva förbättre min självdisiplin, hehe…

3 svar till “Mjölkning“

 1. Marianne skriver:

  Hördu – 06.00 är ganska sent ju…;-) På en av gårdarna där jag var avbytare skulle kossorna mjölkas 04.00.. Före det skulle vattnet värmas i bastugrytan – så det blev att stiga upp 02.30….På följande gård väckte jag djuren 07….
  På sommaren är man ju uppe tidigt ändå – utan att ha boskap !!! ???? Eller ???

  Saknar kodoften
  säger
  Marianne

 2. Cicci skriver:

  Det är sant att 6 inte är så tidigt, men det känns mycket tidigare när man somnar efter midnatt… Ganska trevligt ändå att stiga upp och få njuta av hela dagen. 🙂 Trevligt med en kommentar!

 3. Anonym skriver:

  tyckär det är väldigt tidigt jag kring en 11 tiden börjar väl bli bra då hinner man ju sova ordentligt då brukar jag börja dagen