kinakålsplantering 2.

Plantorna till andra omgången kom på fredag. Som jag skrev i förra inlägget så öste det ner regn på torsdagen, så att plantorna kom på fredagen var inte riktigt med det bästa, men vad göra, när plantorna är färdiga att planteras så är dom. Nåja, på fredag var det ingen som helst ide att rådda i jorden, det var för vått, på lördagen var det nog också vått, men för att få det att reda sej så började Mats ändå bruka så att det skulle reda sej och det blev ganska bra för på söndag förmiddag körde vi igång med plantomgång nr två, men då såg det ut såhär i hytten.

kinakålsplantering

Jag kör, Mathias åker med, Mats och Mats mormor och mamma planterar. Eftersom jag inte skall sitta och titta neråt, kan jag inte plantera, men jag kan ju i alla fall titta rakt fram och hålla ordning på hjulen.

Kinakålsrader
Rad upp och rad ner, inte många centimeter det får svaja hit och dit. Blir det olika långt mellan plantorna och raderna växer de ojämnt, och det är inte bra.

Sedan var det då bevattning igen på söndag kvällen

Bevattning

Medan vattenkanonen jobbar på passar Mats på och går och kollar om det blivit någon plantstackare som inte riktigt kommit ordentligt ner i marken.

Det kommer ännu att planteras en tredje omgång kinakålsplantor på Dånö och de plantorna anlände på måndag. Men nu kommer jag inte att vara där och grejja med det utan jag är hemma i Nagu och skall försöka få någonting uträttat här hemma. Vad det blir vet jag inte riktigt ännu, det finns att välja på, men min nacke går mej ännu på nerverna lite, även om det har lugnat ner sej ganska bra. Men det är nu som jag måste vara som försiktigast, när man är på bättringsvägen är det som lättast att göra för mycket och få det ännu tokigare. Men, nog hittar jag på med någonting, finns att välja på 😉

Författare: Charlotta

Hejsan! Jag heter Charlotta, men kallas kort och gott för Lotta. Jag är 34 år, fårbonde och mamma till Mathias, 9år. Jag driver en liten gård som heter Västeräng på holmen Ytterholm i Nagu. Jag har ungefär 30-35 lammande tackor. Med tackor, ungdjur och lamm blir dom runt 100 djur sommartid. I dagens förhållanden är det ganska lite, men det brukar fylla mina dagar alldeles tillräckligt eftersom jag sköter dem, deras bete och 12ha åker mest ensam. Jag odlar enbart foder till fåren på åkrarna. Har jag tid över, fyller jag snabbt de timmarna med bär- och svampplockning om hösten, bottenmålning av båtar om våren, skogsarbete om vintern och fiske om sommaren. Holmen jag bor på, Ytterholm, är en holme helt utan förbindelser. Det finns en liten gångbro av trä, så man kan ta sej till och från holmen med matkassen och sådant man orkar bära, men alla övriga transporter av allt vad som behövs i ett jordbruk, sker på vintern över is, eller med pappas pråm. Sommartid betar fåren på holmar runtom i skärgården. För tillfället har jag betesmark på 8-9 olika holmar. Får är jättebra landskapsvårdare. De ser till att den underbara skärgård vi har hålls i bra skick.

En kommentar till “kinakålsplantering 2.”

  1. Kan bara konstatera att bonden är av segt “virke”,,, hur krasslig man än är så ska jobbet göras, men inte verkar det riktigt lätt för dej. Önskar dej ett snabbt tillfrisknande,, ta nu det försiktigt. Lycka till kan inget annat säga.

Kommentarer är stängda.