6 augusti, 2011 av

Tvättlinjesinstallation.

En hektisk men intressant vecka är till ända. Fick den beställda tvättlinjen i förra veckan, lyfte själv in dem på ungefärlig plats vid ankomst och på lördag kom installatörerna Steve och Kevin från fabriken. Under veckoslutet fick vi maskinerna på plats och Kevin kunde börja koppla elen till kontrollpanelen, under tiden finjusterade Steve och jag placeringarna.

Den nya tvättlinjen.


På onsdagen dök försäljaren Bo upp och vi gjorde en “torr” provkörning. Eftersom jag ännu inte börjat skörda lök och rotfrukter som anläggningen skall användas till fick jag lite morot och fjolårspotatis av min kollega och vän Peter så att vi på torsdagen kunde köra en riktig test.

Kevin och Steve löser ett problem vid testkörningen.


Eftersom jag hade att ta hand om skörd och försäljning vid sidan om att bistå installatörerna blev det att tillbringa både soluppgång och -nedgång på fältet. Att kommunicera i tekniska termer på främmande språk tar också på krafterna så när fredagens leveranser klarats av i det regniga vädret var det som att dra ur stöpseln, all energi var förbrukad. Men efter att ha vilat några timmar på fredagseftermiddagen fann jag i alla fall krafter till att städa upp i hallen och betala en del räkningar.

Hade väl hoppats ha lite tid över att visa bygden och äta middag med Steve och Kevin någon kväll för lite “small talk” och förkovran i den brittiska engelskan, men tid till detta hade jag nu inte denna gång.
Tyvärr har jag inte heller hunnit (/orkat) blogga i den utsträckning som jag tänkt mig. 🙁
Den finländska sommaren visade i alla fall sin bästa sida så “britterna” som besökte Finland för första gången uppskattade både vädret, lugnet och den finländska naturen.

Lite social samvaro med personalen på "FinneFarm" hann vi med vid kaffebordet.

Etiketter: ,

2 svar till “Tvättlinjesinstallation.“

  1. Blivande Agrolog skriver:

    Kan ju hoppas att du gjorde ett sådant intryck på dem så de kommer tillbaka till Finland.

    Antar att visa Bygden och Middag skulle ha betytt Vikinga Middag i Solf Gästgiveri..

  2. Christer skriver:

    Joo dom kommer tillbaka om ca 6 veckor, ett mindre konstruktionsfel skall åtgärdas. Sängarna på gästgiveri har dom redan bekantat sig med så vem vet kanske det blir att stifta bekantskap med restaurangen nästa gång. Solf mycket vackert och trevligt men saknar pub var deras kommentar när dom for hem.