25 augusti, 2011 av

Asfalt.

För att rationellt kunna hantera lagerlådor och lastpallar krävs hårda jämna ytor och asfalt är väl kanske det allmännaste använda materialet utomhus. Hettan vid branden förra sommaren var så hög att också asfalten brann så nu blev vi tvungna att förnya de förstörda ytorna. Också det att vi gjutit nya golv på dom gamla i hallen föranledde att vi blev tvungna att höja på ytorna i anslutning till dörrar och andra öppningar i motsvarande grad för att få ytorna på utsidan i samma nivå. Lutningen på baksidan blev därför nu lite i större laget men åtminstone rinner vattnet säkert från byggnaden.

Etiketter:

4 svar till “Asfalt.“

 1. Jordbrukare skriver:

  Ser snyggt ut

 2. Susanna skriver:

  Funderar på några saker som du som bonde kanske kan hjälpa mej med.
  Varför är det ljust i en ladugård hela natten, kossorna vill väl också sova?
  Varför är det sådant fasligt ljud dygnet runt utanför ett sånt jättemetall-torn på en bondgård?

 3. Mats skriver:

  Man släcker nog lamporna också i ladugårdarna men låter en del vara tända som nattbelysning. Korna är lugnare om det inte är helt beckmörkt. Speciellt i lösdriftsladugårdar där korna går fritt behövs lite belysning så att de inte trampar på varandra. Dessutom sover korna inte på natten på samma sätt som vi. Största delen av tiden ligger de och dåsar, de sover bara 4-6 h/dygn och det är jämnt fördelat under hela dygnet. De sover alltså lika gott oavsett om det är dag eller natt.

  Metalltornet (tror jag) är en spannmålstork. Den här tiden på året när spannmålen skördas går de nästan dygnet runt eftersom säden skall torkas så snart som möjligt efter tröskningen.

 4. Christer skriver:

  Joo, tror som Mats att det är frågan om en spannmålstork, eventuellt en undertryckstork med turbofläktar som går på högt varvtal. Låter som ett propellerflygplan?