Flyger min väg

Denna vecka har nu kommit halvvägs, och imorgon bär det av för mig till Turkiet i en vecka. Så det betyder att jag inte kommer blogga under den tiden.
I måndags hade vi – som detta skolårs alla förgångna måndagar – först och främst företagsekonomi. Ett stort regnmoln har täckt hela himlen så gott som hela veckan så det har inte varit tröskväder. Det blev istället att flytta lite säd mellan skurarna. Hände inte mycket annat speciellt denna dag..
På tisdagen hade vi däremot ett litet projekt jag och Eric. Först fixade vi en järncirkel och svetsade fast en annan avlång järnbit vid den. I den avlånga biten borrade vi hål, så att vi skulle kunna fästa den vid en lång planka. Efter att detta var gjort for vi ut till Fladan. Där finns det flertal pumpar till ett bevattningssystem. Kan inte riktigt uttala mig riktigt om detta då jag inte är så insatt, men pumparna ska pumpa vatten från åkrarna eller till åkrarna, beroende på vädret. Så plankan sattes ut i ån som går förbi där. Vårt lilla projekt var att få ut en slang längre ut i ån så att det skulle gå lättare att pumpa vatten – det vill säga slangen fördes igenom cirkeln i änden på brädan som sen fördes längre ut i vattnet och fästes. Så gott allt väl. Men när vi väl började pumpa så var det lekage på en annan slang så det blev att fixa det då. Väl vid åkern läckte det också ur några kopplingar så det blev att fixa det också. Lite blöta blev vi i regnet, men som tur var är vi inte så söta att vi smalt 😉
Idag har vi också haft företagsekonomi. Efter det var jag ledig, så jag spenderade några timmar på internatet för att sen fara på tutormöte. Vi blev tackade med kaffe och bulle av ledarna för ett väl utfört jobb, så tydligen har vi skött oss 🙂 Och nu börjar nerverna spela då det närmar sig flygturen. Jag har bara flugit en gång tidigare och då var jag så liten att jag inte minns något av detta. I Turkiet har dom ca 32’C nu just, så det kommer bli en stor omställning från Vasas grådaskiga vardag till att ligga i värmen långt borta härifrån.  Sköt om er så länge, nu tar jag semester 😉

Författare: Cicci

Mitt namn är Cecilia "Cicci" Lundberg och jag är 17 år. Petalaxbo med intresse för djur och natur, främst hästar och hundar. Bor med min mamma, pappa och två småsystrar; Jennifer, 14 och Julia, 11. Går i skolan i Gamla Vasa på Yrkesakademins lantbrukslinje andra året och bor på skolans internat under veckorna. På fritiden är jag med mina vänner. Andra intressen är musik och fotografering. Som person är jag väldigt positiv och pratglad och försöker alltid se till att personerna i min omgivning har det bra. Jag läser också studentämnen på samma gång som vanliga yrkesämnen, och får därför både yrkesexamen och studentexamen. Detta kallas kombinerad examen (kombi). :)