Slutspurt på bygget.

Det regniga vädret till trots har det varit full aktivitet på bygget, räknade till 18 arbetande personer på gården idag. Här har monterats takrännor, isolerats mellanbjälklag, installerats kylmaskin, ventilation, styrelektronik m.m.
Att hinna serva alla med kommentarer på frågor och se till att allt monteras efter mina önskemål har minnsann hållit mig fullt sysselsatt. Samtidigt har ju arbetet med tvätt och förpackning av de morötter, som vi i gryningen hann skörda innan regnet satte stopp, också pågått. Mitt i all röra levererades dessuom ett långtradarlass med lagerlådor och det började onekligen bli trångt på gårdsplan.

Trångt på gårdsplan.

Men visst är det roligt när det händer saker och jag har ju inte haft mycken tid över att förbanna det regniga vädret. Nackdelen med mycken installation på en gång är ju att nu är bordet fyllt med manualer över skötsel och handhavande av all utrustning så nu håller huvudet på att sprängas av alla tekniska termer på svenska, finska och engelska.
Ett blogginlägg så här inför sängdags kanske skingrar tankarna något så att sömnen blir god och effektiv.

Författare: Christer

Har sysslat med odling sen jag tog de första stegen ut på åkern för att granska om "groddan ha komi opp". Fårfarmare var jag i ett 15-tal år efter att som 9-åring köpt en betäckt tacka för barnbidraget. Utbildade mig till trädgårdsmästare och jobbade 10 år som arbetslärare på trädgårdsskolan vid Korsholms skolor innan vi år 1988 köpte gården här i Långmossen. Gården har sen dess specialiserat sig på odling av grönsaker på friland men vi odlar också spannmål samt bedriver skogsbruk. På senare tid har gården, på förslag av våra amerikanska släktingar, kallats FinneFarm och och numera med tillägget db (dödsbo) efter fru Eivors bortgång hösten 2019. Ett familjeföretag som sysselsätter mig, äldsta och yngsta dottern på heltid samt mellandottern på deltid. Min son som lämnade oss i augusti 2009 jobbade också på gården vid sidan om sitt jobb som skogsmaskinsförare. Ännu en tragisk händelse drabbade oss i juli 2010 då vår produktionsbyggnad brann ner till grunden. Vi har nu byggt upp byggnaden igen och återanskaffat en stor del av inventarierna men ännu fattas en del maskiner för spannmålsodlingen och skördemaskin för grönsakerna. Mina inlägg här på Bondbloggen färgas säkert av dessa tragiska händelser eftersom de starkt påverkar det vardagliga arbetet men försöker ändå beskriva livet här på gården i en positiv anda.