10 oktober, 2011 av Maria

En dag i traktorn!

Det blir inte bara en dag i traktorn, det blir två, tre och många mera. Jag håller på att plöja. För tillfället blir det helgarna som jag måste sitta i traktorn för på vardagen har jag varit på kontorsjobb. Det blir ju lite tråkigt, speciellt för barnen, då de är lediga från dagis och skola och mamma är bara borta. Barnens specialuppgift är att hämta kaffe till åkerkanten tillsammans med Momi.

Det är ingenting fel på att sitta i traktorn och plöja, det är bara tidskrävande, man måste bara sitta där. Köra i raka spår, trycka på en knapp, dra i en spak samtidgt som man svänger traktorn till motsatta riktningen, kör in i tomfåret och trycker på knappern igen och så ställa in handgasen på passlig hastighet.

Jag brukar skämta och säga att det här är igen den tiden på året som man kan alla nyheter på radion utantill. Jag har definitivt svårt att sitt stilla i traktorn flera timmar i rad, visst gör jag ju ett arbete som måste göras men samtidigt tänker jag på alla de andra sakerna som borde göras och det är minsan lite frustrerande. Därför brukar det se ut som ett bomnedslag i traktorhytten efter att man har spenderat en hel dag på traktorn. ”Postitlappar” har jag inte ännu hittat på att ta med i hytten, men ett block och penna, ibland almanacka, telefonkatalog och mycket mera. Man kan ju kombinera lite kontorsarbete ihop med plöjningen. Det är en konst, men övning ger färdighet 🙂 Men ibland kan det vara riktigt skojigt och det kan hända saker som förgyller vardagen. Bäst som man sitter halft sovande i hytten och kör av och an och följer med trafiken som kör förbi, kommer det något på vägen som förgyller dagen – Grannens kor påväg hem från sommarbetet.

10 svar till “En dag i traktorn!“

 1. Christer skriver:

  Vilket underbart väder ni har………….blir riktigt avundsjuk

 2. Maria skriver:

  Ingenting att vara avundsjuk på, skenet bedrar. Det råkade vara fint på söndagen då det här fotades. Nu har det kommit igen så mycket vatten att få se om det alls går att plöja på hela veckan.

 3. Charlotta skriver:

  Att ha traktorhytten full med allt som där inte skall vara låter bekant. När man sen städar ur den någon gång kan man hitta sånt man sökt i ett halvår, eller saker som ger både trevliga, och mindre trevliga minnen om sommarens olika strapatser…

 4. Ika skriver:

  Tips på alternativ underhållning vid sidan av radion: Ljudböcker. Passar utmärkt vid arbetsuppgifter som går på rutin och inte kräver så mycket tankeverksamhet. Brukar själv ladda upp med minst en ljudbok de vårar jag hjälpt föräldrarna med vårbruket.

  (Första försöket att kommentera hamnade lite fel, så jag postar den på nytt där den hör hemma. 🙂 )

 5. Christer skriver:

  Här har dylik klarblå himmel lyst med sin frånvaro och så blött att jag inte kom fram med roundupsprutan trots breddäck häromdagen.

 6. audio skriver:

  audio…

  En dag i traktorn! | Bondbloggen | svenska.yle.fi…

 7. altonbrownweightloss.org…

  En dag i traktorn! | Bondbloggen | svenska.yle.fi…

 8. how to become a millionaire by 20…

  En dag i traktorn! | Bondbloggen | svenska.yle.fi…

 9. fastest way to lose weight in a month…

  En dag i traktorn! | Bondbloggen | svenska.yle.fi…

 10. is mobile money machine real…

  En dag i traktorn! | Bondbloggen | svenska.yle.fi…