26 oktober, 2011 av Cicci

Taitaja9

De senaste åren har det ordnats en tävling för yrkesskolor respektive grundskolor. Denna tävling kallas Taitaja/Mästare och riktar in sig på en skild bransch (för yrkesskolor) och lite allmännare för grundskolorna. På torsdag går Taitaja9, det vill säga grundskolornas tävlingar, av stapeln på Brändö. Jag och Michaela har blivit utvalda att åka dit och hålla en ‘bondaktig’ tävling åt dem. Detta har vi spenderat de två gågna dagarna med; planering och utförning.
– Är tiden tillräcklig? Är poängen rättvisa? Hur ska vi bedömma tävlingsdeltagarna? Är det en för svår uppgift det vi kommit på?
Allt detta kommer väl visa sig på torsdag, då det gäller! Kommer inte att avslöja destumer i nuläget, men efter tävlingarna kommer ni nog få höra. Kommer bli ganska intressant att få se hur mycket deltagarna vet om det vi har som ‘uppdrag’ åt dem. Det är såklart inte bara vi som drar tävlingen, utan på plats finns också yrkesstuderande elever från andra inriktningar, t.ex. frisör. Så lagens poäng från varje station räknas ihop och några av de bästa går vidare till en större tävling. Förhoppningsvis ökar intresset för olika yrkesutbildningar av detta också. Jag ser faktiskt fram emot att få se vad årets nior presterar! 🙂

Ikväll har jag också varit på internatsrådets första möte för i år. Det börjar kännas som att jag är insyltad i lite det ena och det andra här på skolan nu! Jag blev vald till sekreterare, få se hur det går då, hehe.. Internatsrådet ska föra fram de boendes åsikt och förhoppningsvis göra förbättringar åt de synpunkter som kommer in. Och som förslag kom också att vi ska ordna en liten resa för internatsfolket. I fjol var vi till Tuuri, så vem vet vart det bär i år! Detta ligger fortfarande på is eftersom vi bara haft ett möte hittills. Är faktist riktigt peppad på att göra en insats i det här och öka allas trivsel. Fastän vi ändå har det riktigt bra här från förr 🙂

 

Kommentarer inaktiverade.