Succé!

Torsdagens taitaja-tävlingar gick verkligen bra! Vår uppgift åt lagen var att identifiera de fyra sädesslagen vi hade med, det vill säga korn, vete, havre och råg. Den andra uppgiften var att göra ett grobarhetstest enligt anvisning. Allt som allt var det 12 lag med från olika skolor, bland annat från ‘mitt’ högstadie. Dock var det uppdelat så att alla linjer hade två stationer, så jag och Michaela hade bara sex lag och pojkarna hade sex lag. Men såklart hade vi ju samma uppgift åt alla lag. Vår uppgift var kanske inte den lättaste, men man borde ju nog kunna de sädesslag man äter nästan alla dagar. Och att följa anvisningar som är nedskrivna är heller inget problem bara man läser ordentligt. Tyvärr fanns det nog såna som bommade helt ibland, men en tävling är en tävling. Mycket roligt var det i alla fall så kanske det blir nästa år också. Vi fick till och med beröm från de som höll tävlingen att vi varit duktiga domare. Det gjorde att det kändes mycket mer värt, när man fick lite uppskattning! 🙂

På skoljordbruket så håller vi på och städar upp efter den mest intensiva perioden. Allt ska tvättas och servas och allt ska vara i skick, helt enkelt. Händer inte så mycket speciellt för tillfället.

Författare: Cicci

Mitt namn är Cecilia "Cicci" Lundberg och jag är 17 år. Petalaxbo med intresse för djur och natur, främst hästar och hundar. Bor med min mamma, pappa och två småsystrar; Jennifer, 14 och Julia, 11. Går i skolan i Gamla Vasa på Yrkesakademins lantbrukslinje andra året och bor på skolans internat under veckorna. På fritiden är jag med mina vänner. Andra intressen är musik och fotografering. Som person är jag väldigt positiv och pratglad och försöker alltid se till att personerna i min omgivning har det bra. Jag läser också studentämnen på samma gång som vanliga yrkesämnen, och får därför både yrkesexamen och studentexamen. Detta kallas kombinerad examen (kombi). :)