14 november, 2011 av Charlotta

Alla på land

Ja, nu är dom alla ”på land”. Alltså alla fåren är på ”hemholmen”. De sista 22 som var ute på holme hämtades hem på lördagen, vilket inte alls verkade vara ett dåligt drag. Det har börjat blåsa lite mer sen i söndags och nu vet man inte om det kommer att bli så fina stiltjedagar mer i år som vi har haft den senaste tiden. Så när alla hade stigit iland drog jag en lättnadens suck, och kunde konstatera att alla transporter till sjös har gått (förhållandevis) bra i år.

Riktigt skönt att ha dem alla hemma, men, ” nu vet man vad man har”… När de är ute på holmarna är det lugnare på hemma backen, men nu när de alla är hemma är man ”låst”. Alltså, jag menar att fåren skall ha mat två gånger om dagen, söndag, vardag, julafton eller kalas. Fåren ska ha sitt.

Men hösten är ju också slaktens tidpunkt och just nu är jag mitt uppe i ifyllande av slaktanmälningsblanketter, kedjeinformationsblanketter, fårregistret och så mina egna anteckningar… En soppa av papper som täcker ett större köksbord när man breder ut sej. Men det betyder också att trycket ute på backen minskar, vilket känns helt rätt.

Kommentarer inaktiverade.