15 november, 2011 av

Nästa år……

….planeras under tiden som jag sliter med skörden av det sista av årets grönsaker. Än så länge är det bara en planering i huvudet i takt med att jag summerar plus och minus med årets säsong, vad som blev bra, vad som gick dåligt och framför allt misstag som jag aldrig kommer att göra om. Det sista brukar inte bli satt på papper tyvärr men det övriga präntas ner i takt med att planeringen konkretiseras någon dag då det lugnar ner sig på arbetsfronten och anskaffningen av förnödenheter aktualiseras.
Så värst stora förändringar blir det väl inte men jag hoppas kunna sköta odlingarna bättre nästa år då stora byggprojekt inte fordrar min uppmärksamhet. Visst återstår en hel del jobb med inredning och anskaffning av maskiner och redskap men det borde ändå inte fordra lika mycket tid som planering och byggandet av produktionshallen.
Än så länge är dock tillvaratagandet av skörden första prioritet även om orken och motivationen börjar sina i takt med att dagarna blir kortare och temperaturen sjunker. En kladd räkningar på skrivbordet som tillsammans rör sig om 6-siffriga belopp är dock en god motivator till att jobba vidare trots att dagens nyhetssändning inte meddelade speciellt uppmuntrande ekonomiska utsikter. Ekologisk odling lär vara mest lönsamt även om också den gått på förlust under hela 2000-talet? Jaa, inte vet jag men på något vis brukar det ordna sig till sist. Men ibland funderar man om man borde försöka hitta något välbetalt jobb vintertid, helst ett nattjobb så att man kunde hugga i skogen på dagarna.

Nåjaa, dylika tankar skingras hastigt när planeringen av nästa år tar fart i huvudet för se nästa år då kommer allt att gå så mycket bättre. 🙂

Ett svar till “Nästa år……“

  1. Jordbrukare skriver:

    Det är just det som är det goda med att vara jordbrukare. När man börjar fundera på nästa år brukar den gångna säsongens plågor snabbt bli förträngda. 🙂