13 december, 2011 av

Betessläpp?

Kanske är det också tillåtet att skriva lite om bondens fritid här på bondbloggen?
Idag deltog jag i producentförbundets höstmöte och hade ett par håltimmar innan lantmannagillets möte började på kvällen. Det blir ju en hel del stillasittande dessa mötesdagar och senaste natts snöfall såg så inbjudande ut att jag beslöt ta en tur till skidspåret vid sportstugan. Det hade redan hunnit börja töa men snödjupet på några cm räckte i alla fall till för skateskidning.

Och det är lika roligt varje gång man tar säsongens första skidtur. Kanske känns det likadant för kreaturen när dom släpps på betet på våren? Kunde inte låta bli att dra vissa paralleller, därav rubriken. 🙂

Sommarsäsongen är så pass intensiv att den inte tillåter dylika fysiska aktiviteter och kroppen är inte heller speciellt mottaglig för träning efter långa dagar på åkern. Så mitt motionerande får anstå tills snön kommer, i år fick jag dock vänta lite längre än vanligt på min första tur. Normalt brukar vi ha konstsnöspåret i skick kring den 20 november men denna höst har varit för varm för kanonsnötillverkning. Nu lovas åter varmare väder så kanske dagens anspråkslösa inledning på 5km blir den enda träningen för en tid. Men visst hann man ändå notera att mag- och armmuskler inte är vad dom borde vara för att hålla önskad fart.

2 svar till “Betessläpp?“

  1. Nisse skriver:

    Jag har inte behövt fundera på gymmet för jag har grävt och grävt med spade nästan hela hösten. Det är så man önskar sej att det skall frysa på. Det var inga stora diken men omöjligt att använda grävmaskin under flissilon och för plåtarna invid växthuset och liknande.

    Vintern brukar vara den årstid som ger mest motion. Speciellt de två senaste vintrarna. Man behövde inte ens börja arbeta i skogen utan man var genomsvettig redan då man vadat fram genom snömassorna till avverkningsplatsen. Få se hur det blir i år …

  2. Christer skriver:

    Joo motorsågen är vid sidan om skidorna ett effektivt motionsredskap 🙂