18 december, 2011 av Maria

Backstage i blombutiken

Här i Snappertuna faller regnet, dag ut och dag in. I nyheterna sade de nyss att det är över 50 år sedan som södra Finalnd har haft så riklig nederbörd i december. Åkrarna är välfyllda med vatten och på de lägsta områdena står det rätt så mycket vatten på fälten. I detta väder har det nog varit svårt att få tag på dendär julstämningen som jag tycker att redan borde ha funnits en tid. Doften av pepparkaksbaket satt i ungefär en dag.

Något som höjde stämningen i mitten av veckan var julblommor. En lokal blomsteraffär behövde extra hjälp fram till Jul, så jag anmälde mitt intresse. Nu står jag på dagarna omringad av mängder av julblommor – backstage i affären. Julblommorna skall planteras, de skall brydas med vackert julpapper runt krukorna.

Vad det är roligt att pröva på lite andra saker och se hur andra yrkesgrupper arbetar i högsäsong, då jag som bonde har lågsäsong.

Ett svar till “Backstage i blombutiken“

  1. Christer skriver:

    Julen är en viktig högtid för blomsteraffärerna och jag känner till brådskan. Under studietidens praktik och de år jag jobbade på trädgårdsskolan blev det en hel del kransbindande, dekorerande och paketerande. Paketeringen kanske inte blir så besvärlig i år då det ser ut att hålla sig varmt ute?