25 december, 2011 av

Julhälsning från Solf

Hoo…Hooo…..finns det några snälla barn här? Julafton är över och tomten kan ta ledigt för 364 dagar……nej vänta 365 dagar skall det vara för det är visst skottår nästa år.

GOD JUL alla vänner och bloggläsare hälsar tomten från Solf.

Jultomten 2011

PS. Det är möjligt att tomten bor i Långmossen. Ta en tur längs Långmossvägen eller besök Långmossvägens facebook-sida och bedöm själva DS.

2 svar till “Julhälsning från Solf“

 1. Nisse skriver:

  Det är bra att ”juulbottjin” (julbocken som faktiskt var en bock förr) har en utochinvänd fårskinnspäls. Inte något rött strunt som i Cocacolareklamen. Och så borde han ha en ”ludimysså” (skinnmössa) av den gamla modellen som är vänd bakfram. Filttossor kan han ju inte ha den här julen så stövlarna är på sin plats.

  Kort sagt: En riktig ”juulbock”.

 2. Christer skriver:

  Joo Nisse så såg ”bockan” ut förr även här hos oss men sen har nog tomtarna utvecklats i riktning CocaColareklam.
  Roligt att höra att utstyrslen fick godkänt för det här är nog en man tager vad man haver tomte….skinnmösson är nog närmare 40 år gammal men inte skinnfodrad. Rocken hade farfar när han for till skogs så den är minst dubbelt så gammal……… å stövlarna har i alla fall filt på insidan 🙂

  Höll mig till tomte-benämningen i inlägget då jag undrar hur pass allmänt känd bocken är. Men här hemma kallar jag nog jultomten för ”jyulbåtschin” fortfarande. Gamla tiders ”bock” kunde dessutom vara lite elak medan dagens ”cocacola-tomtar” är så gulle-snälla så.