27 januari, 2012 av

Flunsa

Kände mig lite svag och snorig under skidturen i går kväll, misstänkte nog att en släng av flunsa var på gång. Och mycket riktigt så har ”kran” varit vidöppen och ögorna vattniga idag. Att ”sjukskriva” sig har det dock inte varit tal om, SÅÅ  sjuk är jag inte. Dessutom hade jag lovat en beställnig  av kålrot och rödbeta till idag morgon så det var bara att pallra sig upp i arla morgonstund ty lovat är lovat. Jag kan ju inte låta Finland svälta bara för att jag är lite snuvig 🙂

Flislagret har också minskat raskt nu när det blev vintertemperaturer så jag blev tvungen att med kort varsel få ut flisningsentrepenören för att tugga lite ved idag också. Jag mistänker att det var tisdagens flispåfyllning som är orsaken till flunsan. Jag hade räknat med att fylla på flisen först på onsdagen men frugan kallade hem mig ur skidspåret på tisdagskvällen meddelandes att nu är silon tom. Jag bytte inte kläder när jag kom hem ute satte mig i traktorn våt av  svett och blev nog lite frusen innan påfyllningen var klar.

Igår förmiddag var jag annars på en intressant föreläsning om betydelsen av växelbruk och kvävefixerande grödor, hade gärna tagit del av programmet på eftermiddagen också men hade styrelsemöte med Frilandsodlarna inbokat.  Får väl idka lite självstudier i ämnet när nu föreläsningen gett lite att fundera på. Tar ”laptåppen” kryper under täcket och surfar vidare…….. jag har nog gjort mitt för idag……….prosit 🙂

5 svar till “Flunsa“

 1. Studerande skriver:

  Har du varit och lyssnat på Paul Riesinger?

 2. Christer skriver:

  jo, det stämmer. Nu är jag ju ingen ekoodlare för tillfället men det finns onekligen många fina tankar och metoder i ekoodlingen som jag också omfattar och försöker utnyttja i mina odlingar.

 3. Charlotta skriver:

  ja, blir man ens lite kall i svettiga kläder kan man ge sej den på att flunsan kommer som en räkning med posten. Endel dagar går det åt minst 3 omgångar kläder, en på förmiddagen, en på eftermiddagen och så en omgång på kvällen. Jobba två minuter vila två minuter sägs det, men ibland går inte det, då är det bättre att hålla igång tills man går in. Har, peppar peppar.. inte haft flunsa på väldigt länge, lite känningar kan jag ha emellanåt, men försöker mota med diverse huskurer, klädbyten, yllesockor, honung, cognac och i värsta fall nån coldrex. Sjuk är man när man inte kommer ur sängen för egen maskin 😉

 4. Christer skriver:

  Mmmm, jobba 2 vila 2 påminner lite om kedjebytena i ishockey, men när det inte finns någon ”kedja” att sätta in så är det bäst att som i skidåkningen nöta på det mesta man orkar så länge man orkar 🙂

 5. Nisse skriver:

  Det är fördelen att hugga i hemskogen att man jobbar tills man inte orkar håll igång mera och sedan går man in och byter till torr skjorta och dricker kaffe. Det är svårt att ta det så lugnt att man inte skulle bli svettig så det blir många byten per dag.

  De äkta ylleunderkläderna är faktiskt bra då man blir svettig men kostar en hel del. Skogskläder måste i alla fall vara av bra kvalitet för det är ingen promenad att hugga i -20 graders kyla.