Nagu Lokalavdelning

Åsp, Nagu lokalavdelning har fått en ny medlem i styrelsen, nämligen jag. Klokt eller inte låter jag vara osagt, 😉 men jag skall i alla fall göra mitt bästa.

Sedan jag började min karriär inom det här jordiska så har jag varit medlem och fått inbjudningar till månadsträffar och olika program, mitt deltagande har dock lyst med sin frånvaro… Det är lite så, att alltid är det någonting man borde få gjort inne när kvällen kommer och man fått gjort det som skall göras där ute. Huset jag bor i har slukat kopiösa mängder timmar i renovering och så har jag varit ganska fast hemma när Mathias var mindre. Men nu börjar huset vara på slutrakan och gossen blivit större så kanske det skulle finnas mer tid för att engagera sej nu, eller… nu får det lov att bli lite mer tid att engagera sej… 😉 Roligt att bli ihågkommen är det i alla fall 🙂

Nagu lokalavdelningMåndagens möte på L´Escale i Nagu

 

Författare: Charlotta

Hejsan! Jag heter Charlotta, men kallas kort och gott för Lotta. Jag är 34 år, fårbonde och mamma till Mathias, 9år. Jag driver en liten gård som heter Västeräng på holmen Ytterholm i Nagu. Jag har ungefär 30-35 lammande tackor. Med tackor, ungdjur och lamm blir dom runt 100 djur sommartid. I dagens förhållanden är det ganska lite, men det brukar fylla mina dagar alldeles tillräckligt eftersom jag sköter dem, deras bete och 12ha åker mest ensam. Jag odlar enbart foder till fåren på åkrarna. Har jag tid över, fyller jag snabbt de timmarna med bär- och svampplockning om hösten, bottenmålning av båtar om våren, skogsarbete om vintern och fiske om sommaren. Holmen jag bor på, Ytterholm, är en holme helt utan förbindelser. Det finns en liten gångbro av trä, så man kan ta sej till och från holmen med matkassen och sådant man orkar bära, men alla övriga transporter av allt vad som behövs i ett jordbruk, sker på vintern över is, eller med pappas pråm. Sommartid betar fåren på holmar runtom i skärgården. För tillfället har jag betesmark på 8-9 olika holmar. Får är jättebra landskapsvårdare. De ser till att den underbara skärgård vi har hålls i bra skick.