Öppet hus

Idag var det öppet hus i Karvsor, Vörå i ett nytt fähus för mjölkkor. Jag var dit med en vän och tittade. Ganska intressant att se hur det var byggt och hur allt var planerat. Och att se skillnader mellan olika fähus man besökt förr och hur mer moderna ser ut. Allt som allt rymdes det 68 djur in i detta, om jag förstod saken rätt. Mer information kan ni säkert få om ni läser morgondagens Vasablad, eftersom dom var där och gjorde en artikel om det. Lite inspiration fick man ju nog därifrån, för framtida planer! 😉

Författare: Cicci

Mitt namn är Cecilia "Cicci" Lundberg och jag är 17 år. Petalaxbo med intresse för djur och natur, främst hästar och hundar. Bor med min mamma, pappa och två småsystrar; Jennifer, 14 och Julia, 11. Går i skolan i Gamla Vasa på Yrkesakademins lantbrukslinje andra året och bor på skolans internat under veckorna. På fritiden är jag med mina vänner. Andra intressen är musik och fotografering. Som person är jag väldigt positiv och pratglad och försöker alltid se till att personerna i min omgivning har det bra. Jag läser också studentämnen på samma gång som vanliga yrkesämnen, och får därför både yrkesexamen och studentexamen. Detta kallas kombinerad examen (kombi). :)

6 reaktioner till “Öppet hus”

 1. I vasabladet stod det att satsningarna kostat 800 000 euro och att det köpts 60 hektar åker, men det stod ingenting alls om var pengarna kommer ifrån?

  Är de 20-åriga ägarna lottomiljonärer eller har de rånat en bank?

 2. Nu känner jag inte till hur just de här två jordbrukarna ordnat saken, så jag skall inte spekulera i deras ekonomi. Men överlag är det inte alls ovanligt att investeringar i den här storleksklassen går lös på över en miljon euro. Och det är lånade pengar, ingen har såna summor liggande i madrassen.

  I takt med att storleken ökar ökar också riskerna.

 3. Vill kommentera fattiglappens inlägg:
  Det stod inget om att de hade köpt 60 ha. Det stod att de hade skaffat ca 60 ha vilket högst sannolikt innebär att de har arrenderat största delen av marken.

 4. av egen erfarenhet, kan jag upplysa fattiglappen att det heter banklån för att hitta pengar till investeringar, vi ska känna oss väldigt lyckliga att det är så många som vill fortsätta på landsbygden med olika produktionsinriktningar, för det är enormt många som slutar nu åxo.

 5. lyfter på hatten och önskar de nya lantbruksföretagarna lycka till. Tack vare dylika satsningar hålls hjulen snurrande och kanske vi också kan ha en levande landsbygd i framtiden.

 6. Får nog lyfta på hatten till de unga vörå pojkarna! modigt gjort!
  BONDEN BEHÖVS så är det bara!! 🙂

Kommentarer är stängda.