Kan man bygga Snögubbe idag??

Går det att bygga snögubbar idag? – Frågade Franz då han tittade ut igenom fönstret på morgonen.

Jo visst, det gick perfekt att göra snögubbar idag i ett riktigt vackert vinterlandsskap. Men glädjen över den nyfallna snön är definitivt inte lika positivt som i början av december.

Meterologiska institutet berättade i nyheterna att det är ovanligt med så mycket nysnö i södra Finland i början av april. Vill inte riktigt hålla med i det fallet. Minns tillbaka att liknande vårar har det nog funnits tidigare, det som vi kallar “takatalvi”. Ena dagen har man krattat och fört bort det som kommer fram under snön, lyssnat och njutit av ljudet av flyttfåglarnas kvitter och sång och andra dagen vaknat upp till ett vackert vinterlandskap.

Idag var vintelandskapet tillbaka igen, 10 cm nysnö. Flyttfåglarna var rätt så förstummade hela dagen. Fågelbrädet var välbesökt. Känner de månne på sig att snötäcket inte kommer att smälta bort de närmaste dagarna och det kyliga vädret håller i sig över påsk?

 

 

Författare: Maria

Jag är en 38-årig lantbruksföretagare från Snappertuna i Raseborg. Jag har bedrivit jordbruket tillsammans med min man som åttonde generation på gården, i 6 år. Till familjen hör vår 9-åriga dotter Elin samt vår son Franz, strax 5 år. Förutom att min man Kenneth hjälper till på gården jobbar han också som brandman på räddningsverket i Ekenäs. I början av året 2011 gick vi igenom stora förändringar då vi lade ner slaktsvinsproduktionen. Produktionen var ingen obetydlig del utan bestod av 1 000 slaktsvinsplatser med en årsproduktion på ca 250 000 kg kött och dessutom kunde vi titulera oss till Finlands sydligaste slaktsvinsstall. Detta betyder att vi står inför nya tider här på gården. En ny inriktning har redan börjat ta form men kräver ännu en stor arbetsinsats. Förändringen och utvecklingen från husdjurs-, till växtodlingsgård samt övrig företagsverksamhet på landsbygden kommer ni att få ta del av i min blogg. Några garantier hur det hela kommer att gå vägen finns ej. Men en sak är klar – om du vill skörda så måste du så.

En kommentar till “Kan man bygga Snögubbe idag??”

  1. Den här vyn kunde vara från vår egen gård! Det är så vintrigt och vackert i naturen. Fåglarna samlas ivrigt vid matplatserna varje dag!

Kommentarer är stängda.