2 april, 2012 av Maria

Kan man bygga Snögubbe idag??

Går det att bygga snögubbar idag? – Frågade Franz då han tittade ut igenom fönstret på morgonen.

Jo visst, det gick perfekt att göra snögubbar idag i ett riktigt vackert vinterlandsskap. Men glädjen över den nyfallna snön är definitivt inte lika positivt som i början av december.

Meterologiska institutet berättade i nyheterna att det är ovanligt med så mycket nysnö i södra Finland i början av april. Vill inte riktigt hålla med i det fallet. Minns tillbaka att liknande vårar har det nog funnits tidigare, det som vi kallar “takatalvi”. Ena dagen har man krattat och fört bort det som kommer fram under snön, lyssnat och njutit av ljudet av flyttfåglarnas kvitter och sång och andra dagen vaknat upp till ett vackert vinterlandskap.

Idag var vintelandskapet tillbaka igen, 10 cm nysnö. Flyttfåglarna var rätt så förstummade hela dagen. Fågelbrädet var välbesökt. Känner de månne på sig att snötäcket inte kommer att smälta bort de närmaste dagarna och det kyliga vädret håller i sig över påsk?

 

 

Ett svar till “Kan man bygga Snögubbe idag??“

  1. Maj-Len skriver:

    Den här vyn kunde vara från vår egen gård! Det är så vintrigt och vackert i naturen. Fåglarna samlas ivrigt vid matplatserna varje dag!