Yrkesprov

I måndags hade jag mitt yrkesprov inom mjölkproduktion. Det gick ut på att kunna sköta allt som ska göras i ladugården, det vill säga mjölka, utfodra, skrapa skit och allt annat som hör till. Det gick faktiskt riktigt bra och det har nog lönat sig att ha dejour lite titt som tätt. Det är ju en del av undervisningen, något som alla måste kunna. Allting bedöms; säkerhet, vana, hantering av djuren etc. etc. Jag fick det vitsord jag förväntade mig och är mycket nöjd med det. Så mer eller mindre hela måndagen spenderades i fähuset. Samma sak på tisdagen, då vi rädde upp i ett förråd där. Förrådet har varit i behov av en grundstädning ganska länge och igår passade det bra att vara där och städa. Vi körde bort en massa gammal bråte och x antal döda möss som vi hittade där. Roligast av allt var ju att skrämma livet ur mina kära vänner som var där och städade med mig, genom att smyga upp bakom dem med döda möss. Haha, deras miner var nog obetalbara! 😀
När förrådet var uppstädat från tak till golv hade nästan hela dagen gått. Michaela och jag blandade en sinkomix så det skulle finnas att köra in på kvällen och efter det tog vi påsklov. Nu är jag ledig ända till onsdag. Lite onödigt långt påsklov enligt mig, men det skadar väl ingen med lite extra ledigt. Bara en och en halv vecka tills planet far iväg till Island nu. Jag börjar nog ha lite resfeber faktiskt! I går tog jag hem nästan allt från internatet också. Bara tre dagar kvar där nu innan hösten så allt ska hemsläpas. Väldigt ledsamt att säga farväl till alla för en ganska lång tid. Det kommer ju gå hela sommaren innan man ser alla igen. Någon kanske man träffar nu som då, men det är ju långt ifrån alla ens vänner man har där. Men somrarna brukar ju ha en tendens att gå ganska fort, så innan man vet ordet av har väl skolan börjat på nytt!

Författare: Cicci

Mitt namn är Cecilia "Cicci" Lundberg och jag är 17 år. Petalaxbo med intresse för djur och natur, främst hästar och hundar. Bor med min mamma, pappa och två småsystrar; Jennifer, 14 och Julia, 11. Går i skolan i Gamla Vasa på Yrkesakademins lantbrukslinje andra året och bor på skolans internat under veckorna. På fritiden är jag med mina vänner. Andra intressen är musik och fotografering. Som person är jag väldigt positiv och pratglad och försöker alltid se till att personerna i min omgivning har det bra. Jag läser också studentämnen på samma gång som vanliga yrkesämnen, och får därför både yrkesexamen och studentexamen. Detta kallas kombinerad examen (kombi). :)