Ny klippmaskin :)

Tidigare berättade jag om min klippmaskin som gick sönder. Nu har jag hittat åt mej en ny, men det var inte gjort i en handvändning… Jag hörde mej lite runt om var man kunde hitta bra maskiner, fler av tipsen som kom emot handlade om ett företag i vårt kära grannland som är rätt känt och har ansetts vara pålitligt och bra. En beställning skickades iväg, och redan samma dag kom ett svar med mail där dom bekräftade min order och var glada att jag valt just dem osv osv… Så var det bara att vänta. Jag väntade en vecka, en månad, två månader och ingen klippmaskin kom. Lite småsur skickade jag efter två månader ett mail och undrade vart min maskin tagit vägen. Svar kom följande dag där personen i andra änden tyckte det hela var märkligt, allt var i sin ordning med beställningen och han kunde inte förstå att jag då redan inte fått min maskin. Han beklagade sej djupt och ännu djupare över att de inte hade möjlighet att skicka ut grejer till utlandet fören efter nyår pga diverse orsaker…

Jaha ja, tack ska du ha då, skrev jag lite småputtrigt. Men bad honom ändå läsa innantill i tidigare mail vad det var för maskin jag ville ha och skicka den fortast möjligt när det gick. Så väntade jag hela januari, februari och halva mars. Men då brändes mitt sista tålamod, jag skickade ett mail och berättade att nu SKA jag ha maskinen bums eller så kan dom behålla den. Det gick en vecka… inget svar. Då kan dom ha sin maskin, finns nog andra som vill sälja!

Så var jag tillbaka på ruta ett och började söka vidare.

Tänkte till lite, sökte upp ett annat bolag på nätet, som har återförsäljare på Åland, såg deras utbud, bestämde mej för den lättaste och smidigaste maskin de hade, ett samtal till Jomala ringdes och så var maskinen beställd, några dagar senare fick jag samtal att nu fanns maskinen i Jomala och så var det bara att fara där via när jag ändå var på Åland. Simsalabim så smidigt!

KlippmaskinNu är maskinen hemma och jag har provkört och är helt nöjd. Den är liten, snabb och rätt lätt. Jag får bra grepp om den även om jag har små händer och så stannar bettet fort när man stänger av. Det enda jag inte är så begeistrad i är att bettet är bredare på den här än vad det var på min gamla maskin, men det är vanesak, så jag vänjer mej säkert.

Siffrorna på prislappen på en sånhär manick är inget man tar ur bakfickan varje dag, men förhoppningsvis skall den hålla ihop några år 🙂

Författare: Charlotta

Hejsan! Jag heter Charlotta, men kallas kort och gott för Lotta. Jag är 34 år, fårbonde och mamma till Mathias, 9år. Jag driver en liten gård som heter Västeräng på holmen Ytterholm i Nagu. Jag har ungefär 30-35 lammande tackor. Med tackor, ungdjur och lamm blir dom runt 100 djur sommartid. I dagens förhållanden är det ganska lite, men det brukar fylla mina dagar alldeles tillräckligt eftersom jag sköter dem, deras bete och 12ha åker mest ensam. Jag odlar enbart foder till fåren på åkrarna. Har jag tid över, fyller jag snabbt de timmarna med bär- och svampplockning om hösten, bottenmålning av båtar om våren, skogsarbete om vintern och fiske om sommaren. Holmen jag bor på, Ytterholm, är en holme helt utan förbindelser. Det finns en liten gångbro av trä, så man kan ta sej till och från holmen med matkassen och sådant man orkar bära, men alla övriga transporter av allt vad som behövs i ett jordbruk, sker på vintern över is, eller med pappas pråm. Sommartid betar fåren på holmar runtom i skärgården. För tillfället har jag betesmark på 8-9 olika holmar. Får är jättebra landskapsvårdare. De ser till att den underbara skärgård vi har hålls i bra skick.

2 reaktioner till “Ny klippmaskin :)”

 1. Hej
  Vi har åxå varit på jakt efter en klipp maskin och har noll koll på vad man bör tänka på i det valet. Får man fråga vilket märke det är på den och vad den kostade? Har inte många får, men de håller på att utökas 😉

 2. Hejsan Gun

  Jag brukar främst tänka på att maskinen skall vara lätt att ha i handen, att man orkar hålla i den en hel dag. Det utesluter helt automatiskt dessa akkumaskiner som finns. De må va behändigt utan sladd som småkrånglar till det, men en akku har också kortare livstid än en sladd och så skall man hela tiden se till att den är laddad osv…
  I övrigt är det inte så mycket som skiljer maskinerna åt, det går inte att laga så många finesser på en järnstång och samma är det med klippmaskiner. Det är endast storlek, tyngd, utformning och kraft i maskinen och lite sånt som skiljer dem åt. Man vill ju helst ha en kraftig maskin, som är liten och smidig, men allt går inte alltid att kombinera. Och så sitter det fast i prislappen hur mycket man vill satsa på en maskin man använder två gånger i året.
  Jag tycker det inte är någon höjdare att klippa fåren, man har liksom inte så mycket för det, men för att det skall bli lite roligare och lättare, så satsar jag ändå på just den maskinen jag vill ha för att det skall bli gjort.
  Om man går in på nätet så hittar man nog flera klippmaskiner och kan välja och vraka bland dem. Jag köpte min maskin från Bole, samma maskin kan man köpa från lg produkter. Pris finns utsatt på sidorna.
  Kanske någon annan har något bra tips på var man kan hitta bra maskiner?

Kommentarer är stängda.