22 april, 2012 av Charlotta

Start, någon?

Det tidiga vårbruket uteblev. I alla fall i den här landsänden. Vad som är normalt är svårt att svara på, men nog brukar löksättningen vara igång vid typ 15 april, som det är nu ser en möjlig start ut att bli om typ en eller två veckor… Nypotatisen har visserligen varit i jorden flera veckor, men i övrigt är det nog ingen, vad jag vet, som kört igång.

Eller är jag helt ute och seglar, hur är det, någon som kört igång???

Ibland skulle man vilja säga, va va de jag sa, men eftersom jag mest gick hemma och mumlade för mej själv om att det kommer att bli en seg och utdragen vår, tänker jag låta bli 😉 Men, jo, nu tänker jag komma dragandes med dom där planeterna igen. Dom står i förhållande till varandra som att det ser ut att bli en våt och kylig fortsättning på våren. Nåja, vi får se hur det går, sommarvärmen kommer nog den också, men jag tror det räcker ända till juli innan vi ser den. Det brukar bli värme i juli, hur planeterna än står, och om inte jorden ramlar omkull, så en sån spådom kan man nästan skriva namnet under på 😉

Blåsippor

Ett svar till “Start, någon?“

  1. Sonja skriver:

    Antte lappade några gamla vallåkrar förra veckan, så en liten o försiktig början har vi nog på Heisala 🙂